Denizli Haber - Denizli’de kaldırımları işgal eden ürün, tabela ve benzeri malzemelere yönelik zabıta denetimleri sürüyor. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda gerçekleştirilen son denetimde zabıta ekipleri ile bir ayakkabı mağazası işletmecisi arasında gerginlik yaşandı. Daha önce uyarıldığı belirtilen işletmeye ait ürünler, ekipler tarafından kaldırılarak kamyonete yüklendi.
Mağazanın sahibi Burhan Yılmaz, ürünlerin mağaza girişindeki merdiven kenarına konulduğunu ve geçişi engellemediğini savundu. Ancak zabıta ekipleri, belirlenen kurallar gereği bu ürünlere el koyarak olay yerinden ayrıldı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı.
“SERMAYEMİZE EL KOYDULAR”
Olayın ardından konuşan Burhan Yılmaz, yaşanan duruma tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
“Dükkân alanımız küçük olduğu için kapının önüne bir-iki ürün çıkararak müşteri çekmeye çalışıyoruz. Daha önce uyarıldık, mallarımızı topladık. Ancak yine de bir anda gelip hiçbir ikazda bulunmadan mallarımıza el koydular. O ürünler bizim sermayemiz, geçim kaynağımız. Esnaf zaten zor durumda. Defalarca ceza yedik, ödediğimiz paralar kazancımızı aşıyor. Biz de belediyeden çözüm istedik. Bir sınır belirleyin, geçmeyelim, vatandaş da rahatsız olmasın. Ama bugüne kadar bir adım atılmadı.”
Yılmaz, mağazanın kendi mülkiyetindeki merdiven basamağına konulan ürünlere müdahale edilmediğini ancak iki merdiven arasındaki boşluğa koyulan ayakkabıların toplandığını belirtti:
“Orada zaten geçiş yok, merdivenler var. Ama zabıta sadece orası boşluk diye ürünlerimize el koydu. Bu konuda net ve adil bir uygulama istiyoruz.”