Denizli Haber - İstanbul Bahçelievler’deki özel bir hastanede çalışan Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman 2 Ekim 2018 günü uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü. Geçen beş yıllık süreçte sağlık personeline yönelik şiddet tırmanırken Türk Tabipler Birliği bu konuya dikkat çekmek için Hacıosman’ın öldürüldüğü gün olan 2 Ekim’de 81 ilde ortak basın açıklaması yapma kararı aldı.

‘SİYAH GİYİN ÇAĞRISI’

Denizli’de ise bu eyleme ek olarak Denizli Tabip Odası tüm sağlık çalışanlarını siyah giymeye davet etti. Sendika temsilcileri ile de görüştüklerini belirten Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç, kentte görev yapan 3 bin hekim ve diğer sağlık çalışanlarına çağrıda bulundu. Sağlık personelini siyah önlük giymeye, önlük bulamayanları ise siyah renkte giyinmeye davet eden Ardıç; “Herkesi siyah önlük ve elbise giymeye davet ettik” dedi.

‘TEK SORUN ŞİDDET DEĞİL’

Geçen süreçte sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin daha da tırmandığını kaydeden Ardıç; “Hem Dr. Fikret Hacıosman’ı anmak hem de ondan sonra kaybettiğimiz sağlık personeline yönelik saldırı ve şiddete dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yapıyoruz. Sendikalar da katılım gösterecek. İnsanlardaki farkındalığı artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sağlık çalışanlarının tek sorunu şiddet değilm. Çalışma şartları da çok kötü. Yakın zamanda üç hekim intihar etti. Gençleri umutsuzluğa sürükleyen çalışma koşullarımız var. Bunlara da dikkat çekmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün