Denizli Haber - Mahkeme, şirketin mali yapısının denetlenmesi ve sürecin sağlıklı yürütülmesi amacıyla firmaya bağımsız denetçi, mali müşavir ve avukattan oluşan geçici komiser heyeti atadı. Bu süreçte şirket yöneticilerinin faaliyetlerine komiser heyeti gözetiminde devam edeceği, yapılacak tüm işlemlerin heyetin onayına tabi olacağı öğrenildi.

İHRACAT YAPAN FİRMA ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

3 ilçede elektrik kesintisi
3 ilçede elektrik kesintisi
İçeriği Görüntüle

2001 yılında kurulan Famateks’in, ev tekstili, otel tekstili, plaj ürünleri ve promosyon ürünleri alanında üretim yaptığı belirtiliyor. Firmanın Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Japonya, ABD ve Kanada’ya ihracat gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

2 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 4 bin metrekarelik üretim alanına sahip olan tesisin, yıllık yaklaşık 2,5 milyon adet bukle havlu, 100 bin adet bukle bornoz ve 500 bin adet peştamal üretim kapasitesine sahip olduğu kaydedildi.

SEKTÖRDE ENDİŞE ARTIYOR

Denizli’de son dönemde özellikle tekstil firmalarının konkordato ilan etmesi, sektördeki daralmanın boyutunu gözler önüne sererken, istihdam ve üretim açısından da endişeleri artırıyor. Uzmanlar, yüksek maliyetler, düşen siparişler ve finansmana erişimde yaşanan zorlukların firmaları ciddi şekilde etkilediğine dikkat çekiyor.