Denizli Haber - Türkiye genelinde 500 bin sosyal konutu kapsayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Denizli’de inşa edilecek konutların hak sahipleri, 27 Şubat’ta noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle belirlenecek. Denizli için daha önce 6 bin 190 olarak açıklanan konut sayısının 6 bin 370’e çıkarıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak nitelendirilen proje kapsamında kura çekimleri 29 Aralık 2025’te Adıyaman’da başlamıştı. Bugüne kadar 68 ilde kura süreçleri tamamlanırken, Bursa’da yapılacak kura ile birlikte 69 ilde hak sahipleri belirlenmiş olacak. Denizli’nin kura çekimi ise önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek.

KURA PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILACAK

TOKİ’nin açıkladığı takvime göre Denizli’deki kura çekimi, 27 Şubat’ta saat 11.00’de Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kura çekimiyle birlikte binlerce dar gelirli vatandaş, uygun koşullarda ev sahibi olma fırsatı yakalayacak.

İLÇELERE GÖRE KONUT DAĞILIMI

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 21-02-2026
Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 21-02-2026
İçeriği Görüntüle

Denizli genelinde inşa edilecek 6 bin 370 konutun ilçelere göre dağılımı ise şu şekilde açıklandı:

  • Merkez (Pamukkale, Merkezefendi, Honaz): 4.700
  • Acıpayam: 750
  • Baklan: 30
  • Bekilli: 200
  • Beyağaç: 50
  • Bozkurt: 50
  • Buldan: 24
  • Çal: 100
  • Çameli: 100
  • Çivril: 100
  • Güney: 94
  • Kale: 50
  • Sarayköy: 22
  • Tavas: 100

Yetkililer, kura çekiminin şeffaf bir şekilde noter huzurunda gerçekleştirileceğini belirtirken, hak sahiplerinin belirlenmesinin ardından konutların yapım sürecine ilişkin takvimin de kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.