Denizli Haber - Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla, şehir içi ulaşım ücretlerine zam yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre otobüs, minibüs ve taksi ücretleri önemli ölçüde artırıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Otobüs Ücretleri Artıyor

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 10-07-2025
Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 10-07-2025
İçeriği Görüntüle

Belediye otobüslerinde daha önce 17 TL olan sivil biniş ücreti 22,5 TL’ye, 10 TL olan öğrenci ücreti ise 13,50 TL’ye çıkarıldı. Abonman kartlarında da artış yaşandı. Sivil abonman kartı 80 biniş için 1.000 TL, öğrenci abonmanı ise 600 TL olarak belirlendi.

Minibüs Tarifesi Güncellendi

Minibüs ücretlerinde de artış yapıldı. Sivil yolcular için ücret 22 TL’den 25 TL’ye, öğrenci ücreti ise 17 TL’den 20 TL’ye yükseltildi.

Taksi Ücretleri Yeniden Düzenlendi

Taksilerde uygulanan kademeli kilometre tarifesi kaldırıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte:

  • Açılış ücreti: 22,5 TL’den 45 TL’ye yükseltildi.
  • Kilometre başına ücret: 36 TL olarak sabitlendi.
  • İndi-bindi ücreti: 90 TL’den 135 TL’ye çıkarıldı. Bu tarife 2,5 kilometreye kadar olan kısa mesafelerde uygulanacak.

UKOME’den yapılan açıklamada, artan maliyetler ve hizmet kalitesinin sürdürülebilirliği gerekçesiyle yeni tarifenin yürürlüğe girdiği belirtildi.

📆 Yeni ulaşım tarifesi 1 Temmuz 2025 itibarıyla uygulanmaya başlayacak.