Denizli Haber - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Denizli’de içme suyu projesi çalışmalarını aralıksız sürdüren DSİ, en büyük içme suyu deposu inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği sonucunda suyun önemi ile birlikte korunması ve depolanması her geçen gün büyük önem arz ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Denizli’nin merkezine yeterli su temini sağlamak için Çakmak Mahallesi’nde 10 bin metreküplük içme suyu deposu inşaatı çalışmaları aralıksız devam ettiğini ifade etti. Tesisin Denizli’nin en büyük içme suyu deposu olacağına işaret eden Balta, proje kapsamında hayata geçirilecek imalatlar neticesinde içme suyunun Denizli şehir merkezi ve civar yerleşim yerlerine verilmesinde önemli yardımcı ünite olduğunu vurguladı.

HEDEF 2023 YILI SONU

Tefenlili’den 23 Nisan Mesajı Tefenlili’den 23 Nisan Mesajı

Çakmak deposu içme suyu tesisinde gelinen son aşamaya ilişkin bilgiler veren DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “80 milyon liralık dev projede, bugüne kadar betonarme inşaatı tamamlanmış olup, mekanik ve elektrik işleri devam etmektedir. 2023 yılı sonunda tesisi Denizlili hemşerilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

Editör: Tahir Aygün