Denizli Haber - Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (DESOB) olağan genel kurulu tamamlandı. Yapılan seçimde Hüseyin Demirci, rakibi Mehmet Ali Erbeyi’yi 10 oy farkla geçerek birliğin yeni başkanı oldu.

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 03-05-2026
Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 03-05-2026
İçeriği Görüntüle

Genel kurul, Vera Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplam 67 odaya bağlı 512 delegenin bulunduğu birlikte, mevcut başkan Mehmet Ali Erbeyi sarı listeyle, Denizli Kahveciler Odası Başkanı Hüseyin Demirci ise beyaz listeyle seçim yarışına katıldı.

1 1777906345

Tansiyon Yüksek Oldu

Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibrasının ardından adaylar delegelere hitap etti. Konuşmaların ardından saat 17.00’ye kadar süren oy kullanma işlemi tamamlandı ve sayım aşamasına geçildi.

503 delegenin oy kullandığı seçimde 5 oy geçersiz sayılırken, 498 oy geçerli kabul edildi. Yapılan sayım sonucunda beyaz liste 254 oy, sarı liste ise 244 oy aldı. Bu sonuçla Hüseyin Demirci, 10 oy farkla Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı’na seçildi.

2 1777897084

Önce Kaybetmişti, Bu Kez Kazandı

2022 yılında yapılan bir önceki seçimde Demirci ile Erbeyi yine karşı karşıya gelmiş, o seçimleri Mehmet Ali Erbeyi 19 oy farkla kazanmıştı. Bu kez tablo tersine döndü ve Demirci, az bir farkla da olsa başkanlık koltuğuna oturdu.

Yeni Yönetim Belirlendi

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni başkan Hüseyin Demirci, delegelerin tebriklerini kabul etti. Demirci’nin yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

  • Süleyman Akşit
  • Ahmet Umul
  • Gürol Mutlu
  • Ali Alca
  • Halil Akbulut
  • Enver Kiraz
  • Mustafa Ünal
  • Gökhan Parmaksız

Denetim Kurulu üyeleri; Emin Elmalı, Abdurrahman Demirdak, Ahmet Can, Ali Çelikkol ve Bekir Karadaban’dan oluştu. Disiplin Kurulu’na ise Hasan Çetin, Mustafa Yılmaz, Murat Gürsoy, Osman Özdağ ve Servet Gökcen seçildi.

Yeni yönetim, Denizli esnaf ve sanatkârlarını temsil edecek yeni döneme resmen başlamış oldu.