Karın bölgesindeki 30 santimlik dev tümör ameliyatla çıkarıldı
Karın bölgesindeki 30 santimlik dev tümör ameliyatla çıkarıldı
İçeriği Görüntüle

Denizli Haber - Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. Denizli Devlet Hastanesindeki mevcut birimlerinin tamamının taşınacağı hastanede cildiye, fizik tedavi, rehabilitasyon ve ağrı anestezi poliklinikleri dün itibariyle hizmet veriyor. Laboratuvar, dijital röntgen, ultrasonografi ve bilgisayarlı tomografi hizmetleri de devreye alındığı hastanenin ilk gününde 111 personelle hizmet sunuldu. 255 kişiye poliklinik hizmeti verilen hastanede, 16 kişiye laboratuvar tetkiki, 39 kişiye ise görüntüleme işlemi yapıldı. 13 Nisan Pazartesi günü itibarıyla romatoloji polikliniklerinin de yeni binaya taşınması hedefleniyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZTÜRK HASTANENİN DETAYLARINI ANLATTI
Sağlık kompleksinde 106 poliklinik, 14 ameliyathane ve 2 anjiyografi ünitesinin yanı sıra MR, 2 bilgisayarlı tomografi, mamografi, 5 röntgen, 8 ultrasonografi, kemik dansitometri ve ERCP ünitesi gibi ileri teknoloji tıbbi cihazlarla hizmet verecek. Basın mensuplarına hastane hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, "Hastanemiz 8 bloktan oluşuyor. 3 bloğun giriş katında acil servislerimiz var. Modern ve geniş yapısıyla Denizli halkına sağlık hizmetini en iyi şekilde sunacağından eminim. Diğer 3 bloğun alt katlarında polikliniklerimiz yer alıyor. Yine Laboratuvar ve görüntüleme servislerimizin hepsi yine alt katlarda yer alıyor. 2 katımızın yarısı servislerden ve büyük bir ekseriyanı ise ameliyathanelerden ve yoğun bakımdan oluşuyor. 3. katta yine yatak servislerden oluşuyor. Zemin artı 2 kattan oluşan toplam 46 bin metrekarelik kapalı alandan oluşuyor binamız. Denizli Devlet Hastanemiz 750 kişilik yatak kapasitesi ile Denizli halkına hizmet sağlıyordu ama bu bina 500 yatak kapasitesiyle hizmet sunacak. Ama Bakıldığı zaman Denizli Devlet Hastanesinin eski yerleşkesinin tüm kapalı alanı 38 bin metrekareydi. Bunun içerisinde yemekhanesi, çamaşırhanesi ve tüm teknik birimleri de bu metrekarenin içerisinde bulunuyordu. Bu bina 46 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip. Teknik binamız ise 24 bin metrekarelik kapalı alana sahip. Modern yapısıyla Denizli halkına hizmet verecek olan hastanemizde tüm hasta yatak servisleri 2 yataktan oluşuyor. Yoğun bakım servislerimiz 104 yatak sayısı ile birlikte hiç değişmeden buraya getirdik. Eski yerleşkede de yoğun bakım sayımız yine 104’tü. 14 ameliyathanemiz bulunmakta. İçerisinde sezaryen ameliyathanesi de dahil. Yoğun bakım servisimiz kapalı sistem hastaya özel modern yapısıyla hizmet verecek. Yine görüntüleme sistemlerinin modernliği ile de ön plana çıkıyor" dedi.

"TAŞINMA SÜRECİNİ 4 AY GİBİ BİR ZAMANDA BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ"
Şu anda 3 poliklinik ile hizmet veren hastaneye 4 ayda tüm birimlerinin taşınacağını ifade eden İl Sağlık Müdürü Öztürk, "Denizli’nin yükünü çeken, Denizli’nin en büyük hastanesini taşımak çokta kolay bir iş değil. Sağlık Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda bir plan oluşturduk. Zamanla taşıdığımız poliklinikler hakkında bilgilendirmeleri de vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Taşınma sürecini 4 ay gibi bir zamanda bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.