Orpak “Buldan, Turizmde Marka Olacak” Orpak “Buldan, Turizmde Marka Olacak”

Denizli Haber - Birçoğu yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların oluşturduğu Didim Gezi Grubu Buldan’ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Emine Sözen rehberliğinde Buldan’ın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görme imkanı bulan Didimlileri Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’nde ağırladı.

Yurt dışından Buldan’ı gezmek için gelen Didimlilerle Almanca ve Arapça sohbet eden Başkan Şevik, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ilgili bilgi verdi, ilçenin geleneksel el dokuması ürünlerinden hediye etti.
Belediye tarafından yapılan sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarını takdirle karşılayan Didimliler, Başkan Şevik’i ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

İZMİRLİ MODA TASARIMCI BULDAN’I TERCİH ETTİ
Başkan Şevik, daha sonra BEKÜM’deki makamında İzmirli Moda Tasarım Uzmanı Nilüfer Temelli’yi ağırladı.  Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan geleneksel el dokumasının başkenti Buldan’a yerleşme kararı alan ve burada tasarım üzerine işyeri açmamak istediğini belirten Moda Tasarım Uzmanı Temelli’ye teşekkür eden Başkan Şevik, “Geleneksel el dokumacılığını günümüzde de yaşatan Buldan’ın moda ve tasarım konusunda da adından söz ettirmeli.  Bu konuda sizlerin desteği çok önemli” dedi.

Başkan Şevik, Moda Tasarım Uzmanı Nilüfer Temelli’ye kitaplarını imzaladı, geleneksel el dokuması şal hediye etti.

Editör: Tahir Aygün