Denizli Haber - Denizli İnşaat Malzemeleri Satıcıları İşadamları Derneği (DİMSİAD) Başkanı Halil İbrahim Çerçi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, depreme karşı alınması gereken tedbirlerin önemine dikkat çekti. Çerçi, depremlerin yol açtığı yıkımın, yapı güvenliği ve ahlaki değerlerle doğrudan bağlantılı olduğunu belirterek, kentsel dönüşümün milli bir mesele olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.
“Deprem değil, bina öldürür” anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Çerçi, Türkiye’nin en fazla deprem riski taşıyan beşinci ülke olduğunu hatırlatarak, yapılaşmanın buna uygun şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Ülke genelinde 6 milyon konutun deprem riski altında olduğunu belirten Çerçi, yaklaşık yarısının acilen dönüşmesi gerektiğini dile getirdi.
DİMSİAD olarak kentsel dönüşüme dikkat çektiklerini belirten Çerçi, 6 aydır üzerinde çalıştıkları ve "Deprem ve Kentsel Dönüşüm" temalı derginin tamamlandığını açıkladı. Dergide yer alan yazılarıyla katkı sağlayan oda başkanlarına, dernek başkanlarına ve kamu kurumlarındaki yöneticilere teşekkür eden Çerçi, genel ve yerel yöneticilere seslenerek ada bazlı kentsel dönüşüm çalışmalarının bir an önce başlatılması çağrısında bulundu.
"YA BUGÜN, YA HİÇ"
6 Şubat depremlerinin ardından devlet ve milletin el ele vererek yaraları sarmaya çalıştığını belirten Çerçi, Denizli’nin de afet bölgesine destek veren şehirlerden biri olduğunu vurguladı. AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmaların Türkiye’nin birlik ve dayanışma ruhunu gösterdiğini ifade eden Çerçi, afetlere karşı bilinçlenmenin ve yapı güvenliğinin artırılmasının hayati önem taşıdığını dile getirdi.
“Ya bugün, ya hiç” diyerek kentsel dönüşümün aciliyetine dikkat çeken Çerçi, basın mensuplarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.