Denizli Haber - Rekabetçi ancak dostluğu ön planda tutan, futbol coşkusunun halı sahalara taşındığı DOSB Ligi katılımcılarına profesyonel bir atmosfer sunuyor. Amacı, katılımcı şirketlerin ister oyuncu, ister seyirci olsun tüm çalışanlarının eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak olan DOSB Ligi böylece çalışanların kurumlarına olan bağlılıklarını pekiştirme olanağı sağlıyor. 

Uzun ve zorlu geçen bir sezonun ardından Gamateks Tekstil ve Gökhan Tekstil takımları final müsabakasında karşı karşıya geldiler. İki takımında potansiyellerini etkili kullanabilmek için maça temkinli başladılar.  Futbol seyir zevkinin çokça olduğu müsabakada bulduğu gol porsiyonlarını değerlendirerek kupayı kaldıran takım Gökhan Tekstil Takımı oldu.

WhatsApp Image 2023-06-08 at 13.10.36

 Lig usulüne göre yapılan; 12 takım ve 168 sporcunun mücadele ettiği turnuvada Her takım en az 11 maç yaptı. Toplam lig maçlarında 66 müsabaka final play off ve play aut maçları ise 6 maç yapıldı. Süper lig bu yapılan 72 maç ile turnuva tamamlanmış oldu. Turnuva boyunca toplam 588 gol atıldı.

2022 futbol sezonunda gerçekleştirilen tüm maçlar dosbligi youtube kanalından canlı olarak yayınlanmıştır.

 Bu bilgiler “dosbligi” WAP adresinde bulunmaktadır. Yapılacak turnuva ile ilgili bütün bilgilerin güncel olarak paylaşıldığı turnuva hakkındaki tüm bilgi ve bildirimleri bulabilirisiniz.

WhatsApp Image 2023-06-08 at 13.10.37

Grup Birincisi Gamateks Tekstil

Uzun ve zorlu gecen maratonunun ardından rakiplerine üstünlük sağlayarak grupta 1. Olmayı başaran Gamateks Tekstil ilk finalist olarak çıkmış; Yapılan play off maçlarının ardından iki galibiyet alarak zoru başarmış olan ve ikinci finalist olarak adını yazdıran takım Gökhan Tekstil olmuştur.

 Yarı finalde penaltı atışları ile kaybeden takım Tan Tekstil takımı ise turnuvayı üçüncü olarak tamamlamıştır.  Final yolunda ilk beş takım içine giren Görenler Etiket ve OSB Müdürlüğü takımları olmuştur.

WhatsApp Image 2023-06-08 at 13.10.37 (1)

Süper lige veda eden takımlar Durtaş Tekstil, Uğurlu Oto Cam ve Uspar Tekstil olmuştur. Gelecek sezon süper lig 15 takım ile oynanacaktır. Süper lige çıkan yeni takımlar ise Bahar Tekstil, Deniz Tekstil İplik-Örgü, Kımıl Tekstil, Hürsan Tekstil ve Halmer Tekstil olmuştur.

Ödül Töreni

Spor sahalarında hakemlik her ne kadar teknik bilgiler ile uygulansa da, etkili ve başarılı hakem olabilmenin bir sanat olduğu kesindir Türkiye Faal Futbol Hakemleri Ve Gözlemcileri Derneği Denizli şubesi yönetimdeki final müsabakasının hakemleri A Klasman Hakemi Murat Can Ilgaz/B klasman Hakemi İbrahim Ethem Potuk /Bölgesel Klasman Hakemi Cihan Yurdagül hakem üçlüsüne plaketlerini Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İLMAN taktim etmiştir.

WhatsApp Image 2023-06-08 at 13.10.37 (2)

Denizli sağlık il müdürlüğünden görevli olarak gelen sağlık personelimiz Adem Kaya’ya Plaketi Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İLMAN taktım etmiştir.

Turnuva boyunca toplam sadece 4 sarı kart gören turnuvanın en çentilmen takımı OSB MÜDÜRLÜĞÜ takımı olmuştur. OSB MÜDÜRLÜĞÜ takımı kupasını Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Duran’ın elinden almıştır.

Turnuvanın en çok gol atan sporcusu GÖKHAN TEKSTİL takımından 10 numaralı forma giyen oyuncusu MEHMET YÜKSEL toplam olarak  (42 ) Gol atarak gol kralı olmuştur.

WhatsApp Image 2023-06-08 at 13.10.37 (3)

Turnuvanın turnuvanın en az gol yiyen kalecisi TAN TEKSTİL takımından 12 numaralı OĞUZHAN DEMİRÖZ altın eldiven ödülünü kazanmıştır. 

Turnuvayı 3 bitiren takım TAN TEKSTİL TAKIMI

Turnuvayı 2 bitiren takım GAMATEKS TEKSTİL

Süper Lig Grubunun şampiyonu GÖKHAN TEKSTİL olmuştur.

Spor Komite Başkanı ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş;

“Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulumuzun bize verdiği büyük destekle birlikte bölgemizde her türlü sportif ve sosyal etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu zamana kadar gerçekleştirilen spor etkinliklerine hep ilgiyle takip edilmiştir. Böylesine önemli bir organizasyonda tekrar bir araya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu süreçte tabii ki yapılan her bir iş ayrı ayrı çok değerli olduğunu biliyoruz.  Bu sezonda çekişmeli ama centilmenliğin ön planda olduğu bir turnuva gerçekleştirdik. İş stresinden uzaklaşıp üyelerimize spor yaptırmanın olması gerektiğini düşünüyor ve biz de çalışmalarımızı bu yönde ağırlık vererek sürdürüyoruz. Tüm takımlarımızı turnuva boyanca birlik ve beraberlik ruhuna uygun olarak hareket ettikleri için turnuvaya katılan şirketleri özverili çabalarını taktir ediyorum. Turnuvamız boyunca desteklerini bizlerden esirgemeyen Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize. Turnuvaya iştirak eden firma sahiplerine. Turnuvada görev alan Denizli il hakemlerine. Turnuva boyunca il sağlık müdürlüğünden gelen görevli sağlık memurumuza. Turnuvaya katılan tüm firma yetkililerine, takımlarımıza ve sporcularımıza. Turnuva boyunca takımlarını destekleyen sevgili seyircilere çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Editör: Tahir Aygün