Denizli Haber - Bazen farkında olmadığımız nedenlerden dolayı E-devlet'te biriken paralardan haberimiz olmayabiliyor.

Örneğin sigortalı olarak bir işyerinde çalışıyorsanız işe girişiniz nedeniyle otomatik olarak BES'e yani Bireyel Emeklilik Sistemi'ne kaydediliyorsunuz.

Adına BES hesabı açıldığından haberdar olmayan ve maaşından otomatik olarak BES kesintisi yapıldığı bilmeyenler olabiliyor.

Eğer BES'te kalmışsanız sorun yok ama BES'i iptal etmişseniz kesilen paralar sigorta şirketlerinde sizin adınıza kalıyor.

Böyle bir kesinti olup olmadığını öğrenmek için E-Devlet'te 'Takasbank Bireysel Emeklilik Bilgilendirme İşlemleri'ne giriş yapıp. Görünen hesap durum raporundan bakiye raporlarını inceleyebilir, sigorta şirketlerinde paranızın kalıp kalmadığını öğrenebilirsiniz.

Eğer lehinize bir bakiye mevcutsa bu parayı almak için sigorta şirketine ulaşarak biriken parayı çekmek için talepte bulunabilirsiniz.

E-Devlet'te ayrıca Şahıs Ödemeleri bölümü de mevcut. Burada devletin size çeşitli nedenlerden dolayı yaptığı ödemeleri görebilirsiniz. Bunlar yol parası ödemesi, ilaç ödemesi vb. gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

E-Devlet'te Şahıs Ödemeleri sorgulama ekranına girip size böyle bir ödeme yapılıp yapılmadığını öğrenebilirsiniz. Artı bakiyeniz varsa yani size yapılacak bir ödeme görünüyorsa PTT şubelerinden bu parayı temin edebilirsiniz. 

Editör: Tahir Aygün