Denizli Haber - Son toplantıda 5 partinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda görüş birliğine varmasının ardından Akşener, kameralar karşısına geçerek Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunmuştu. Ancak dün akşam ortak bir açıklama yapan İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'na desteklerini belirtmişti.

Akşener'in yaptığı sert açıklamalar 6'lı masada adeta deprem etkisi yarattı. İYİ Parti'nin 6'lı masada kalması konusunda Akşener'i ikna etmek konusunda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş devreye girdi. Kılıçdaroğlu da İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener'i ziyaret etme talebine CHP olumlu yaklaştı.

İZİN ÇIKTI

Yeni açıklamaya göre İmamoğlu ve Yavaş’ın Akşener’le ‘genel merkez dışında’ görüşme talebine olumlu yaklaşıldığı bildirildi. İki ismin aday olarak Kılıçdaroğlu’nu görmek isteyeceklerini söyleyecekleri ve ittifakın devamını talep edeceği bildirildi.

CHP’den gelen açıklama şöyle: ”Sayın genel başkanımız, ismi zikredilen iki büyükşehir belediye başkanımızın Sayın Meral Akşener’i İYİ Parti genel merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. Sayın genel başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede ‘iradelerinin sayın genel başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmek istediklerini’ iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler. Meselenin Türkiye olduğu ve genel başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin mâlumudur.”

Editör: Tahir Aygün