Günümüzde obezite sayısı hızla artıyor. Bu sebeple pek çok kişi kilo vermenin yollarını arıyor. Bunun için de diyete başvuranlar, aynı zamanda spor da yaparak kilo vermeye çalışıyor. Hal böyle olunca hangi besinin kaç kalori olduğu sorusu aklımıza geliyor. Küçük bir kaçamak yapmak için yediklerimiz bazen saatlerce spor yapmamıza neden olabiliyor. Ya da oldukça zararsız görünen bir gıdanın bizi şaşırtan bir kalori değerine sahip olduğunu görüyoruz. Peki hangi yiyecek kaç kalori?

Kilo verme sürecinde bizim dostumuz olan besinler sebzeler ve meyveler. Uzmanlar özellikle yeşil sebze ve et ağırlık beslenmenin altını çiziyorlar. Uzak durmamız gereken kilo almamıza neden olan gıdalar hamur işleri ve şekerli gıdalar oluyor. Mesele hepimizin mutlaka yemeklerde aradığı, yemek onsuz olmaz dediğimiz ekmek kaç kalori?

Bir dilim beyaz ekmek, 90 kalori. Yanlış duymadınız tam 90 kalori. Bu da demek oluyor ki, bir dilim ekmek yedikten sonra onu eritmek için 10 dakika hızlı tempoda kardiyo yapmanız gerekiyor. Kepekli ekmeğin bir dilimi ise 60 kaloriyken, eğer ekmeğinizi kızartarak yemeyi tercih ederseniz 35 kalori alıyorsunuz.

Dediğimiz gibi hamur işlerini bir kenara atıyor, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye başlıyoruz. Meyveleri ise özellikle ara öğünlerimizde tercih ediyoruz. Örneğin; bir ara öğünümüzü bir elma ve birkaç adet badem veya fındıkla yapabiliriz. Bunun en doğrusu size elbette ki diyetisyeniniz söyleyecektir.

Peki meyveler kaç kalori? Öneğin; hepimizin severek tükettiği elma kaç kalori?

Bir adet elma 60 kalori. Üstelik elma lifli bir yiyecek olduğu için boşaltım sisteminizin de hızlı çalışmasına neden olacaktır. Bir adet kayısı 8 kalori, bir adet muz 100 kalori, 100 gr karpuz 40 kalori, 1 adet hurma 15 kalori, 100 gr incir ise 40 kalori.

Sebzelerin kalori oranlarına baktığımızda ise bir adet enginarın 10 kalori, 100 gr karnabaharın 32 kalori, 100 gr kerevizin 18 kalori, 100 gr bezelyenin 90 kalori olduğunu görüyoruz. Diyet yaparken özellikle yeşil sebzeleri tercih ediyoruz. Çünkü patates, havuç vb. sebzeler fazla miktarda şeker barındırıyor.

Kaynak : http://www.nekackalori.com

Editör: TE Bilişim