Denizli Haber - Emekli bayram ikramiyesi son dakika gelişmesi duyuruldu. Türkiye’deki milyonlarca emekli Bayram öncesinde Kurban Bayramı ikramiyesi olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşında Bayram ikramiyesini iktidarını açıklamış ve dini bayramlar öncesinde yani yılda iki defa emeklilere 3’er bin TL olmak üzere toplamda 6.000 TL bayram ikramiyesi ödeneceğini duyurmuştu. Kurban Bayramına sayılı günler kala emekliyi sevindirecek yeni bir gelişme yaşandı. Bayram ikramiyesi arttırıldı. Emekliye bayram öncesi 8.000 TL’lik ikramiye ödemesi yapılacak.

Denizli'de aramızdan ayrılanlar 26-07-2024 Denizli'de aramızdan ayrılanlar 26-07-2024

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı karar doğrultusunda her dini bayram öncesinde devletten bayram ikramiyesi alıyor. Bayram ikramiyesi miktarı da yine Cumhurbaşkanı kararıyla arttırılıyor. Bu yılda emekli bayram ikramiyesi ile ilgili yılbaşında Önemli bir karar alınmış Her bayram öncesi 3000 TL olmak üzere toplam 6.000 TL ikramiye ödemesi yapılacağı duyurulmuştu. Emekliler için bayram ikramiyesi miktarı artarken yeni bir sürpriz gelişme daha yaşandı. O ilde yaşayan emeklilere bu yıl çifte bayram ikramiyesi verilecek. Toplam miktar ise 8000 TL’ye yükseldi.

Emeklilere, devletin verdiği Bayram ikramiyesinin yanı sıra Belediyelerde ikramiye JESTİ yapabiliyor. Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte yaşayan 5 milyon emekli için böyle bir karar almıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından emeklilere 1500 TL Ek ikramiye verilmiş Ramazan Bayramı ikramiyeleri 4.500 TL olarak yapmıştı. Henüz Kurban Bayramı için böyle bir açıklama yapılmadı. Ancak bu kararın devam etmesi bekleniyor.

Emekliyi sevindirecek karar ise Adana Ceyhan Belediyesi tarafından verildi. Ceyhan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçede yaşayan emeklilere belediye tarafından ek bayram ikramiyesi verileceği belirtildi. Verilecek ikramiye miktarı ise 5.000 TL olarak açıklandı.

EMEKLİLER 8000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından alınan karara göre, ilçede yaşayan ve dar gelirli olan emekliler belediyeye başvurarak ek ikramiye alma şansına sahip olacak. Devletin verdiği 3.000 TL’lik ikramiye ve belediyenin verdiği 5.000 TL’lik ikramiyeyi alacak olan emeklilerin Kurban Bayramı öncesi alacağı toplam ikramiye miktarı ise 8000 TL olmuş olacak.

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Milyonlarca emekli, Kurban Bayramı ikramiyesi ödeme tarihlerini de merak ediyor. Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ödemeleri için takvim henüz kesin olarak açıklama açıklanmadı. Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemelerinin Haziran ayının ilk yarısında yani 10 Haziran’a kadar tamamlanacağı düşünülüyor. Aynı şekilde Ceyhan Belediyesi’nden ikramiye almak isteyen emekliler de belediyelere başvuru yaparak Bu tarihe kadar ödemelerini alabilecek.

Editör: Tahir Aygün