Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, engellilere yönelik eğitim veren okullar ile sivil toplum kuruluşları 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen empati yürüyüşünde buluştu.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Denizli'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, engellilere yönelik eğitim veren okullar ile sivil toplum kuruluşları empati yürüyüşünde buluştu. Engellilerin sorunlarına dikkat çekip farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yürüyüş öncesi Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törene Denizli Vali Yardımcısı Halil Canavar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, engellilere yönelik eğitim veren okullar ile sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, engellilerin en önemli ihtiyacının sevgi olduğuna dikkat çekerek, "Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece çözülemeyecek hiçbir sorunumuz kalmayacaktır" dedi.

Gösteriler ayakta alkışlandı

Çelenk sunma töreninin ardından burada toplanan gruplar 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar empati yürüyüşü yaptı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşün tamamlandığı 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda ise engellilere yönelik eğitim veren okullar ile sivil toplum kuruluşları mehteran, sema, şarkı, dans ve halk oyunları gösterileri sundu. Yapılan birbirinden güzel gösteriler vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Editör: TE Bilişim