Kasapoğlu; “Göçmenleri çalıştıracaksak, bunun için bir politika belirlenmeli” Kasapoğlu; “Göçmenleri çalıştıracaksak, bunun için bir politika belirlenmeli”

Denizli haber - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirket olan BELTAŞ’a ait 5 tesisin “içkili yer bölgesi” olarak belirlenmesi için meclise sunulan önergeye sert tepki gösterdi. Başkan Boyacı, yaptığı açıklamayla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na seslenerek kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti; “Bu girişimi durdurun” dedi.

BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Şehrin adının sosyal yaralarla değil hizmetlerle anılmasının önemine işaret eden Başkan Boyacı; “Seçimin üzerinden henüz daha 1.5 ay geçti. Denizli’mize kazandırılacak yeni projeler, yeni hizmetler varken, büyükşehir belediye meclisinin hemşehrilerimizin ailesiyle birlikte rahat rahat gidip oturup dinlenip, nefes alabildiği park ve bahçeleri içkili yer bölgesi" olarak girişimi açıkçası büyük bir hayal kırıklıdır. Bu karar en başta geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için kötü bir özenti olacaktır. Herkesin özel hayatına saygılıyız, kimsenin içkisi, sigarası, alkolü bizi ilgilendirmez. Ancak alınmak istenen bu karar toplumsal açıdan son derece yanlış bir karardır. Kentin en güzel yerlerindeki park ve bahçeleri alkollü yapacaksınız, bu kabul edilebilir bir durum değildir. Toplum sağlığını ve aile yapısını olumsuz yönde etkileyebilecek bu tür kararların, toplumumuzun ahlaki değerlerine ve sosyal sorumluluk bilincine de zarar vereceği unutulmamalıdır” dedi.

YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR

MÜSİAD olarak şehrin faydasına olan her projeye, her çalışmaya destek olduklarını belirten Başkan Boyacı, “Şehrimiz ve hemşerilerimiz açısından olumsuzluk oluşturabilecek olan bu ve benzeri kararlara haklı tepkimizi göstermekten geri durmayız. Alkol tüketiminin artması, sadece bireysel sağlığı tehdit etmekle kalmayıp, toplumsal düzeyde de çeşitli sorunlara yol açmaktadır. Trafik kazaları, aile içi şiddet, iş verimliliğinde düşüş ve gençler arasında bağımlılık oranlarının artması gibi birçok olumsuz sonuç, alkol tüketiminin yaygınlaşması ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle, kamu hizmeti sunan bir belediyenin, alkol satışını teşvik edici kararlar alması kabul edilemez bir durumdur. Tüm dünyada ve ülkemizde bağımlılığın önlenmesiyle ilgili dünya büyük bir seferberliğin içindeyken, Denizli’nin bu gibi konularla gündeme gelmesi de bizleri derinden üzmektedir. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni, toplumun sağlığını ve huzurunu koruma adına daha sorumlu ve duyarlı olmaya, bu yanlıştan bir an önce dönmeye davet ediyoruz. Toplumun her kesimini, bu tür olumsuz kararlara karşı bilinçli ve kararlı duruş sergilemeye çağırıyoruz” dedi.

Editör: Tahir Aygün