Denizli Haber - Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği deprem bölgesinden ilimize gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan yardım toplama merkezine yardımların yapılması çağrısında bulundu. Erbeği ilimizde önümüzdeki aylar kalacak olan depremzedelerin her türlü insani ihtiyaçlarının olduğuna dikkat çekerek “Ülkemizde 11 ilimizde yaşanan deprem felaketi sonrası, bizlerde elimizden geldiğince ihtiyaçları karşılamaya çalıştık. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize bağlı oda başkanlarımız ile o bölgede faydası olacak ekipler kurduk. Arama kurtarmaya eğitimli arkadaşlarımızı gönderdik. Ayrıca seyyar mutfak ile günlük 100 bin kişiye ulaşacak yemek hizmetini sunduk. Deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemeler konusunda da elimizden geldiğince, hayırseverlerimizin de desteği ile yardım malzemeleri gönderdik.

Onun yanı sıra deprem bölgesinden ilimize gelen vatandaşlarımız içinde elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz.

Bu anlamda 50 bin üyesi ile büyük bir aile olan Denizli Esnaf ve Sanatkarlar olarak yardımlarımız devam etmelidir. Bu zor günlerde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Biz ki “komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir” hadisini bilen ümmetleriz. Bizler ahiyiz, ahilik demek kardeşlik, yardımseverlik demektir. Bu zor günlerimizde yardımlarımıza devam edelim. Bu anlamda Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyemiz tarafından belirlenen yardım toplama merkezlerine, karınca kararınca, elinizden ne geliyorsa, büyük küçük demeden, yardımlarımızı yapmaya devam edelim.

Çünkü bir insan yaşantısındaki her şey ihtiyaçtır. Sizin hayatınızdaki kullandığınız her şey şuan ihtiyaçtır. İlimizde yardım toplama merkezleri ise Nihat Zeybekci Kongre Kültür Merkezi ve EGS Kongre Kültür Merkezi’dir. Denizlili esnaflarımıza yapacağı yardımlardan dolayı şimdiden teşekkür ederim. Allah yardımlarımızı kabul etsin. Biz birlikte güçlüyüz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Tahir Aygün