Denizli Haber - Katıldığı programlarda ya da ziyaretlerinde iş insanlarına “Ülkemiz ve sorunlarımız için tavsiye veren değil, karar verenler arasında olmalıyız” diyen İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı İbrahim Şenel, bu kez bu savını gençlerle paylaştı. Kınıklı kampüs alanı içinde bulunan bir kafenin salonunda düzenlenen “Gençliğin Yüzleri” adlı programa katılan ve soruları yanıtlayan Şenel, gençlere “Hiçbir şey talep edilmezse, elde edilemez. Önce talep edin” önerisinde bulundu.

WhatsApp Image 2023-05-07 at 08.17.29

GENÇLER GELECEKLİ İLGİLİ FİKİR SAHİBİ OLMALI
Gençler ve öğrencilerle dolu salonda önce siyasete neden atılma gereği duyduğunu, andından seçilmesi durumunda neler yapmak istediklerini anlatan Şenel, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı gezilerden gençlerle ilgili çıkardığı sorun niteliğindeki en büyük gözleminin “Gelecek kaygısı” olduğunu söyledi. Birçok gencin gelecekle ilgili herhangi bir fikrinin bile olmadığını gördüğünü anlatan Şenel, hedeflerinden birinin de genç nüfusun gelecekle ilgili bir fikir sahibi olabilmesini sağlamak olduğunun altını çizdi.

WhatsApp Image 2023-05-07 at 08.17.27

7 MİLYON GENÇ SEÇMENİN YÜZDE %5’İ SİYASETE GÜVENMİYOR

Yapılan bir araştırmada seçimlerde ilk kez oy kullanacak yaklaşık 7 milyon gencin yüzde 5’inin siyasete güvenmediğinin ortaya çıktığını anlatan İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı İbrahim Şenel, gençlere güven ortamının olmadığı yerde olumlu sonuçlar almanın mümkün olmadığını anlattı ve bu durumun her konuda geçerli olduğunu dile getirdi. Şenel gençlere, “Eğitim, sağlık, ekonomik koşullar ve yaşam kalitesi ile ilgili sorularınızın aslında tek bir cevabı var. Bu ancak ve ancak ülkenin ekonomik şartlarının iyileştirilmesi ile mümkün olabilir” dedi.

SİYASET MESLEK OLMAKTAN ÇIKMALI
Gençlere “Sürekli sorunlarını dile getiren tarafta olmayın” diye seslenen İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı İbrahim Şenel, gençlerinde siyasetin içinde aktif rol almasını çok istediğini belirtip programın sonunda “Siyaseti deneyeceksiniz. Aktif rol almak için çaba sarf edeceksiniz. Talep etmezseniz, elde edemezsiniz. Günümüzün siyaseti kabuğunu ve anlayışını değiştirmeli. En önemlisi de siyaset bir meslek olmaktan çıkmalı. Keşke dememek ve kenarda bekleyip şikayet eder pozisyonda bulunmamak için, siyasetin içinde yer almalısınız” önerisinde bulundu. Şenel programın sonunda gençlerin hem alkışlarını ve hem de güvenlerini kazanarak salondan ayrıldı.

Editör: Tahir Aygün