Denizli Haber - Her sene ülkemizin tüm yerleşim birimlerinde büyük bir coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası, 15 Mayıs Pazartesi günü Denizli Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayacak. Denizli Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda kutlanacak haftada sporcular, depremzede gençler ve Gençlik Merkezi gönüllülerinden oluşan gençler Vali Vekili Mehmet Onur'u, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ahmet Kutluhan'ı ziyaret edecek.

SPORTİF TURNUVALARIN STARTI VERİLDİ

Hafta boyunca Denizli’nin dört bir tarafında gerçekleşecek sportif etkinlikler kapsamında Curling, Bocce, Dart, Okçuluk, Hentbol, Güreş, Halter, Satranç, Yüzme, Bilardo, Atletizm branşlarında turnuvalar düzenlenecek. 18 Mayıs Perşembe günü Ata’ya Saygı kapsamında İstiklal Gençlik Merkezi önünden başlayarak Valilik önüne kadar Büyük Atattürk Koşusu yapılacak. 19-20-21 Mayıs tarihlerinde ise ASKF Başkanlığı ile Merkezefendi Belediyesi işbirliğinde Akkonak Dr. Samim Gök Sahasında Futbol Turnuvası yapılacak.

PAÜ HAVACILIK TOPLULUĞU ATLAYIŞ YAPACAK

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Pamukkale Üniversitesi dört ayrı etkinlik gerçekleştirecek. Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Haytoğlu tarafından Milli Mücadele Bağlamında 19 Mayıs Konulu konferans, PAÜ Çok Sesli Müzik Topluluğu tarafından e-konser youtube kanalı üzerinden canlı verilecek. PAÜ Havacılık Topluluğu ise Bağbaşı Yaylasından Türk Bayraklarıyla atlayışlar gerçekleştirecek.

ŞEHİR İÇİ MOTORSİKLET TURU

Hafta boyunca yapılacak etkinliklerden dikkat çeken bir başka etkinlik ise şehir içi motorsiklet turu olacak. Denizli’de bulunan motorsiklet tutkunları ile PAÜ SKS Daire Başkanlığı Motorsiklet Sporları Topluluğu üyelerinin katılımıyla Gençlik Merkezi önünden başlayarak Delikliçınar, Lise Caddesi, Çamlık Caddesi, İncilipınar güzergahlarında şehir içi motorsiklet turu yapılacak.

19 MAYIS’TA ÖNCE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ, ARDINDAN TÖREN GEÇİŞİ

Bu yıl 104. yıldönümü kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 09.30’da Valilik Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile başlayacak. Ardından bando eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar kortej yürüyüşü yapılacak. Kortejde gençler 120 metre uzunluğunda Türk Bayrağını elden ele taşıyacak. Protokol başta olmak üzere Gençlik Merkezi üyesi gençler, sporcular ve vatandaşlarında eşlik edeceği yürüyüşün ardından kutlamalar 15 Temmuz Şehitler Meydanında yapılacak tören geçişi ve etkinliklerle devam edecek. Kutlamaların sonunda 104. Yıldönümüne özel kırmızı ve beyaz renkli uçan balonlar gökyüzüne bırakılacak.

İL MÜDÜRÜ İLMAN ‘104 YILLIK GURURA, EKSİLMEYECEK COŞKUYA SAHİBİZ’

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıldönümüne yaklaşırken coşku ve heyecanı bir kez daha yürekten hissettiklerini söyleyen Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Gençlik Haftasının hem Atatürk'ü anma, hem gençlik, hem de spor yönü ile Denizli’de coşkulu bir şekilde kutlanacağını söyledi. 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milletinin yolunu aydınlatan, kurtuluş mücadelemizin ilk adımının atıldığı şanlı bir mazi olduğunu belirten İlman, gençlere armağan edilen bu bayramı ve gurur duyduğumuz daha nice zaferleri bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tarih sayfalarına sığmayacak şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını söyledi.

İŞTE GENÇLİK HAFTASI PROGRAMI

15-21 MAYIS GENÇLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Tarih

Etkinlik / Faaliyet

Yer

15 Mayıs 2023

Saat: 10.30

Haftanın açılışı
Atatürk Anıtı Çelenk Sunumu
Gençlerin Protokol Ziyareti

Denizli Valiliği
Büyükşehir Belediye Başkanlığı

PAÜ Rektörlük

15 Mayıs 2023

Saat: 17.00

MİLLİ MÜCADELE YÜRÜYÜŞÜ

Denizli Büyükşehir Belediyesi

06 Mayıs 2023

Curling

19 Mayıs
Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Turnuvaları

Çok Amaçlı Spor Salonu

13-14 Mayıs 2023

Bocce

15 Temmuz Şehitler And.Lisesi

13 Mayıs 2023

Dart

V.Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu

13 Mayıs 2023

Okçuluk

V.Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu

13-14/20-21 Mayıs

Hentbol

Hasan Güngör Spor Salonu

….. Mayıs 2023

Güreş

Güreş Eğitim Merkezi

….. Mayıs 2023

Halter

Hasan Güngör Spor Salonu

19-21 Mayıs 2023

Satranç

Pamukkale Satranç Salonu

20-21 Mayıs 2023

Yüzme

BŞB. Kayıhan Yüzme Havuzu

….. Mayıs 2023

Bilardo

Dodo / Plus Bilardo Salonu

18 Mayıs 2023

Atletizm

Büyük Atatürk Koşusu

Gençlik Merkezi Önü nden Valilik önüne

19-20-21 Mayıs 2023

Futbol

ASKF Başkanlığı ve Merkezefendi Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Futbol Turnuvası

Akkonak Dr. Samim Gök Sahası

17 Mayıs 2023

Motorsiklet Turu

Motorsiklet kulüpleri ile PAÜ SKS Daire Başkanlığı Motorsiklet Sporları Topluluğu katılımıyla Şehir İçi Motorsiklet Turu

Gençlik Merkezi önü başlangıç Delikliçınar, Lise Caddesi, Çamlık Caddesi, İncilipınar güzergah

19 Mayıs 2023

PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü ÖÜ Prof. Dr. Ercan Haytoğlu tarafından “Milli Mücadele Bağlamında 19 Mayıs” Konulu Konferans

Pamukkale Üniversitesi Youtube Kanalı

19 Mayıs 2023

PAÜ SKS Daire Başkanlığı PAÜ Çok Sesli Müzik Topluluğu Eğiim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aykut Önder SARIÇİFTÇİ şefliğinde e-konser

Pamukkale Üniversitesi Youtube Kanalı

19 Mayıs 2023

PAÜ SKS Daire Başkanlığı Havacılık Topluluğu tarafından Türk Bayraklarıyla atlayışlar yapılması.

Bağbaşı Yaylası – PAÜ Kampüsü

18-19 Mayıs 2023

Denizli Gençlik Merkezi
Resim ve Fotoğraf Sergileri

15 Temmuz Şehitler Meydanı

18-19 Mayıs 2023

Denizli Gençlik Merkezi ve GSB Denizli yurtlarında yapılan etkinliklerin yer aldığı standlar

15 Temmuz Şehitler Meydanı

Editör: Tahir Aygün