19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlama programı 19 Mayıs Cuma günü saat 09.30’da Valilik önünde yer alan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile yapılacak. Programın koordinasyonundan sorumlu kurum olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hazırlıklarını tamamladı. İl Müdürü Ömer İlman, 19 Mayıs’ta Samsun'da atılan ilk adımla birlikte Türk Milletinin tarih sahnesinde şaha kalktığını,  o gün canlanan milli ruhun bugün Türk Gençliğine ilham vermeye, yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

Gençlik Haftası boyunca hem Atatürk'ü anma, hem gençlik, hem de spor yönüyle Milli Mücadelenin 104. yıl coşkusunu gençlere hissettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen İlman, okuyan, düşünen, üreten; sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren bir gençliğin, sağlam bir irade ve sarsılmaz inançla Atatürk’ün emanetine sahip çıktığını ve çıkmaya devam edeceğini söyledi. 

Gençlerin; vatanını seven, ideallerinin peşinden koşan, ahlaklı ve öz güveni tam bireyler olarak yetişmesinin en büyük görevleri ve arzuları olduğunu kaydeden İlman; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını sözlerine ekledi.   

Editör: Tahir Aygün