Denizli Haber - Kullanıcılar 1000 dolara varan ödemeler ile karşılaştı. Google’ın ödeme hizmeti olan Pay’de bir hata yaşandığı tespit edildi. ABD’deki Google Pay kullanıcıları, hesaplarına beklenmedik ödemeler aldıklarını bildirdi. Bazı kullanıcılar birkaç dolardan az alırken, bazıları ise 1000 dolara varan ödemeler ile karşılaştı.

Reddit ve Twitter’da paylaşım yapan müşteriler, Pay hesaplarına Google tarafından yanlış ödeme geldiğini bildirdi. Ödemelerin Google tarafından test edilen bir özellik kapsamında gönderildiği ortaya çıktı. Bu hata sonucunda bazı hesapları yüzlerce dolar aldığı dile getirildi.

Sosyal medyada yapılan açıklamalarda, bu ödemelerin “Google Pay havale deneyimi testinin” ödülü olduğu belirtildi. Kullanıcıların aktardıklarına göre Google, bu ödemeleri kendi ürün geliştiricilerine gönderecekti. Yanlışlık sonucunda standart kullanıcılara da ulaştı.

Google, yanlış ödemelerin ardından kullanıcılarına sorunu açıklayan bir e-posta gönderdi. Şirket ayrıca e-postayı göndermeden önce bazı kullanıcılarından ödemeleri iptal etmeyi başardığını söyledi. Pay hesaplarına gönderilen parayı nakde çeviren kullanıcılardan ise para iadesi alınmayacağı aktarıldı.

Pay hesaplarına gönderilen yanlış ödemeler ilginç olsa da, bir şirketin başına ilk kez gelmiyor. Daha önce Burger King, müşterilerine vermedikleri siparişlerin makbuzların gönderdi ve bunun işleme hatasından kaynaklandığını söyledi.

Yapay zeka destekli otomatik sistemler daha yaygın hale geldikçe, şirketler ve kullanıcılar arasında daha fazla hatalar ortaya çıkabilir.

Editör: Tahir Aygün