Denizli Haber - İslam'ın beş temel şartından biri olan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek isteyenlere yönelik "2024 Yılı Hac Kurası" çekimi, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Bilgisayar ortamında noter huzurunda yapılan kura çekimine, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile görevlilerin yanı sıra hacı adayları ve yakınları katıldı. Bu yıl hac kurasını Gazze'de yaşanan hüznün ve acının gölgesinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yüreklerdeki Filistinlilerin acısıyla hac kurası heyecanının buruk bir sevinç içerisinde yaşandığına işaret etti.

KURAYA 2 MİLYON 473 BİN 65 KİŞİ KATILIYOR

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunun tespit ettiği kura sistemi ile önümüzdeki yıl hacca gideceklerin belirleneceğini ifade eden Erbaş, 2007-2023 yıllarından beri bekleyen 2 milyon 337 bin 644 hacı adayının kaydının güncellendiğini, 135 bin 421 kişinin ise ilk defa kayıt yaptırdığını belirterek, "Böylece Türkiye genelinde toplam müracaat 2 milyon 473 bin 65 olarak gerçekleşmiştir" dedi. Erbaş, kuraya girecek en yaşlı hacı adayının 114 yaşında, en küçük hacı adayının ise 24 günlük olduğunu bildirdi.

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 26-07-2024 Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 26-07-2024

SONUÇLAR SAAT 21.00'DEN SONRA E-DEVLET'TEN ÖĞRENİLEBİLECEK

Noter huzurunda gerçekleşecek kura çekiminin 4-5 saat süreceğini ve çıkan kuraların noter aracılığıyla tescilleneceğini dile getiren Erbaş, sonuçların e-Devlet portalı sunucularına yüklendikten sonra hacı adaylarının tanımlı cep telefonlarına SMS gönderileceğini, saat 21.00'dan itibaren e-Devlet portalından açıklanmasının ön görüldüğünü kaydetti. Erbaş, e-devlet sisteminde hazır olması halinde kura sonuçlarının daha erken açıklanmasının söz konusu olduğunu ifade etti. Kesin kayıtların 6-24 Kasım arasında gerçekleştirileceğini bildiren Erbaş, belirlenen kayıt süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayan hak sahiplerinin yerine kura sırası gözetilerek kontenjanlar çerçevesinde kayıt alınacağını bildirdi.

Editör: Tahir Aygün