Denizli Haber - Proje kapsamında okulun öğretmen ve öğrencileri Çekya-Prag’da ve Avusturya-Viyana’da “Göçmen ve Mülteci Öğrencilerin Uyumu “ ve “Sürdürülebilir Çevre” konularında işbaşı eğitim faaliyetlerinde ve öğrenci grup hareketliliği öğrenme etkinliklerinde yer alacaklar.

WhatsApp Image 2023-11-25 at 11.52.18 (1)

Proje koordinatörü Hatice URHAN hazırladıkları projenin içeriği ile açıklamalarda bulundu.

Urhan, “Son yıllarda yaşanan göç hareketleriyle okullarımız çok kültürlü bir hal almıştır. Göç hareketlerden en çok çocukların etkilediği bir gerçektir. Farklı kültüre sahip bir ülkede yaşamaya başlayan çocuklar hiç kuşkusuz uyum problemleri yaşayacaklardır. Okullar bu çocukların topluma uyum sağlamalarında en önemli unsurdur. Projemiz ile göçmen öğrenciler ile ülkemizden çok daha önce tanışan, AB ülkelerinin tecrübelerinden yararlanarak göçmen ve mülteci öğrencilerimizin sınıflarna, okullarına ve topluma uyumlarını kolaylaştıracağımızı düşünüyoruz.” Dedi.

WhatsApp Image 2023-11-25 at 11.52.17

Beltaş Tesislerinde Çay 5 Lira Oldu Beltaş Tesislerinde Çay 5 Lira Oldu

Urhan, ayrıca, çevre sorunlarının ve küresel iklim değişikliğinin insanlığın karşı karşıya olduğu en önemli sorunların başında geldiğini, bu sorunlarla mücadele edilebilmesi, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilinmesi için çevre duyarlılığı gelişmiş her bireye ihtiyaç olduğunu söyledi. Çevre sorunları ve küresel iklim değişiklikleriyle mücadeleye ” bir damla katkı sağlayabilmek ve bu hususda kazanılan her birey gelecek adına yatırımdır. “ anlayışıyla projelerini hazırladıklarını belirtti.

Urhan,

“Proje faaliyetlerimiz ile ulaşabildiğimiz kadar geniş kitlelere çevre dostu ürünlerin kullanımı, israfın önlenmesi, bilinçli tüketim, geri dönüşüm, yeniden kullanma alışkanlıkları kazandıracağımızı ve sürdürülebilir yaşama dahil edeceğimizi düşünüyoruz “dedi.

Editör: Tahir Aygün