Denizli Haber - Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda 02 Nisan Pazar günü saat 15.00’te başlayacak halk oyunları şöleninde okullar sırayla sahne alacak. Gümüşlerde bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda yapılacak yarışmalara 9 ekip katılacak.

ŞÖLEN İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Yarışmanın yapılacağı Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda hazırlıklar sürüyor. Yarışmaya katılacak ekipler yarışmadan bir gün önce prova için salonda yerini alacak. Yarışmada, ekiplerin uyum ve performanslarına göre halk oyunları milli hakemlerinden oluşan jüri tarafından puanlama yapılacak ve şampiyonlar belli olacak. Sahne alacak ekiplerin yanı sıra sporcu aileleriyle birlikte yaklaşık 1500 kişinin tribünde yer alması bekleniyor.

İLMAN’DAN HALK OYUNLARI ŞÖLENİNE DAVET

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, halk oyunlarının kültür ve medeniyetler beşiği olan yurdumuzun ne kadar önemli bir zenginliğe sahip olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Halk Oyunları Denizli İl Şampiyonasında yarışacak takımlara başarılar dileyen İlman, herkesi bu şöleni izlemeye davet etti.

İŞTE YARIŞACAK TAKIMLAR

Gençler Düzenlemesiz Dal:

Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Gençler Düzenlemeli Dal:

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi

Yıldızlar Düzenlemesiz Dal:

Irlıganlı Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel Ortaokulu

Özel Çözüm Koleji

Yıldızlar Düzenlemeli Dal:

Sarayköy Atatürk Ortaokulu

Minikler Düzenlemesiz Dal:

Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu

Pamukkale İlkokulu

Minikler Düzenlemeli Dal:

Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu

Musa Kazım Manasır İlkokulu

Editör: Tahir Aygün