Denizli Haber - Okul Sporları Federasyonu’nun 2022-2023 yılı faaliyet takviminde yer alan Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası 05-06 Haziran tarihlerinde Zonguldak’ta yapıldı. Türkiye’nin her bölgesinden gelen şampiyon ekipler, kendi yörelerine ait oyunları sergileyerek izleyenlere görsel şölen yaşattı. Yarışmada 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları Topluluğu, düzenlemeli dalda 8 takımla yarışarak Denizli’yi temsil etti.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANADOLU LİSESİ ÇOK FARKLI

Halk Oyunlarında taraflı tarafsız herkesin ayakta alkışladığı performansları ile takdir kazanan Denizli 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, geçen sene elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu başarısını bu yılda tekrarladı. Uzun soluklu çalışmalar sonucunda önce il yarışmalarında, ardından Gruplarda Şampiyon olan Denizli temsilcisi, Zonguldak’ta ki finallerde de aynı konsantrasyonla altın madalyanın sahibi oldu.

ANTRENÖR GÜNAY “HEDEFE ULAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Şampiyon takımın Antrenörü Ömür Günay, halk oyunları sayesinde bu toprakların kültürüne aşkla bağlı olduklarını, bu işe gönül vererek gece gündüz demeden sabırla ve inançla çalıştıklarını söyledi. Ekibiyle gurur duyduğunu söyleyen Günay, çocukların sahneye adımlarını attıkları andan itibaren her biri kocaman yüreğiyle herkese o heyecanı ve ekip ruhunu fazlasıyla hissettirdiğini söyledi. Geçen yıl elde ettikleri başarının tesadüf olmadığını gösterdiklerini kaydeden Günay, bu süreçte yanlarında olan ve destek veren herkese teşekkür etti.

İLMAN “HALK OYUNLARI EKİBİMİZLE BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUK”

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin Türkiye Şampiyonu olmasıyla Denizli’nin haklı bir gurur yaşadığını söyleyen Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, Antrenör Ömür Günay’ı arayıp elde edilen başarıdan dolayı kutladı. Hedefe giden yolda 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Halk Oyunları topluluğunun gecesini gündüzüne katarak çok çalıştığını söyleyen İlman, bu başarının gelmesinde onlara desteklerini esirgemeyen sporcu ailelerine ve okul idarecilerine teşekkür etti.  

Editör: Tahir Aygün