Denizli Haber - AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre, Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Öte yandan Samandağ ilçesinde de saat 20.07'de 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi.

AFAD VERİLERİ PAYLAŞTI

AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 20.04'teki deprem, yerin 16,74 kilometre altında gerçekleşti.

Öte yandan Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 6,4 olarak rapor etti.


ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

6,4 büyüklüğündeki deprem başta Adana ve Mersin olmak üzere, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye ve Antalya'dan da hissedildi.

İKİNCİ DEPREM OLDU

Saatler 20.07'yi gösterdiğinde ise bu kez de Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi.

"BAZI İHBARLAR ALDIK"

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

"İNCELEMELERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Hatay merkezli meydana gelen depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Bölgede bulunan vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını ve ekiplerimizin uyarılarına hassasiyetle uymalarını rica ediyoruz."

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

6,4 büyüklüğündeki deprem başta Adana, Mersin ve Osmaniye olmak üzere, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Antalya'dan da hissedildi.

HATAY MERKEZLİ DEPREM ORTA DOĞU'DA BİRÇOK ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi.
Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi

SURİYE'DE HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Sahadaki AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, Suriye'de, Hatay merkezli depremlerin ardından halk sokaklara döküldü.

Depremler, İdlib, Halep, Hama, Afrin, Azez, Cerablus, Bab ve Tel Abyad yerleşimleri başta olmak üzere ülke genelinde hissedildi. Bazı binaların yıkıldığı ifade edildi.

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Depremlerin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Twitter hesabından açıklama yaptı. Savaş, "Bu akşam yaşadığımız depremin ardından tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Tüm ekiplerimizle vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzere sahadayız." ifadelerini kullandı.

"HASARLI BİNALARIN YAKININDA BULUNMAYALIM"

Savaş, "Değerli Hemşehrilerim, depremler devam ediyor. Sizlerin canı ve sağlığı her şeyden daha önemli. Lütfen risk alarak hasarlı binalara eşya taşıma gibi nedenlerle dahi girmeyelim ve hasarlı binaların yakınında bulunmayalım." dedi.

"DEPREM NEDENİYLE BAZI İHBARLAR ALDIK"

Hatay Valisi Rahmi Doğan da açıklama yaptı. Vali Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

DEPREM ÇOK SAYIDA ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

6.4 büyüklüğündeki deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti. Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

AMBULANS SESLERİ DUYULDU

15 gündür deprem fırtınasının yaşandığı bölgede son sarsıntılardan sonra ekipleri, sahada inceleme başlattı. Devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu. Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyuldu. Uzmanlar ise daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtti. Depremlerin bölgede devam edeceği uyarısında da bulunuldu.

"VATANDAŞLAR HASARLI BİNALARDAN UZAK DURSUN"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz." diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün