Denizli haber -  Honaz Belediyesi Akbaş Sosyal Tesisi için açılış töreni düzenlendi. 700 nüfuslu mahallede yaşayanlar törene katılırken, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek “Bir sözümüzü daha tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizde açılışlar temel atma törenleri bitmez. Çünkü biz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Yakın zamanda 4 açılışımız daha var” dedi.

 

YOĞUN KATILIM

Açılışa CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Honaz Belediye Meclis Üyeleri, parti temsilcileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, Honazlı ve Akbaşlı vatandaşlar katıldı.

 

ÇAVUŞOĞLU  “HERKESİN YÜZÜ GÜLSÜN İSTİYORUZ”

Törende ilk sözü alan CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu “Herkes gülsün. Herkes mutlu olsun. Çocuklar yatağa aç girmesin. Tarımda hayvancılıkla uğraşanlar kazansın istiyoruz. Bu tesis için tüm enerjisini ve emeğini koyan başta Yüksel Kepenek Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

 WhatsApp Image 2022-11-28 at 09.00.30

KEPENEK “SÖZÜMÜZÜ TUTMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ilçeye verdikleri yatırım sözlerini bir bir gerçekleştirdiklerini belirerek "Bugün büyük bir heyecan içindeyim. Akbaş’a bir söz verdim. Akbaş’a en büyük yatırımın sözünü verdim. Bugün sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu gurur sadece benim değil, tüm Akbaşlıların gururu. Akbaş Mahallemizde sosyal tesis yoktu. Büyük bir ihtiyaç vardı. Bu yeni tesisle birlikte Akbaş Mahallemize hem kapalı pazaryeri olarak kullanılabilecek, hem de düğün, sünnet, mevlid gibi etkinliklerin yapılabileceği, içerisinde taziye evi, mutfak ve büfe türü iş yerlerinin de bulunacağı çok amaçlı sosyal tesisi kazandırdık” dedi.

 WhatsApp Image 2022-11-28 at 09.00.29

KEPENEK “BİZDE AÇILIŞLAR, TEMEL ATMALAR BİTMEZ”

Akbaş’ın zor bir coğrafyada olduğunun altını çizen Başkan Kepenek “Akbaş bizim için çok önemli bir mahalle. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun.  Akbaş en güzelini hak ediyor. İsteyince oluyor, yapılıyor. Açılışlarımız sürecek. Yakın zamanda 4 açılışımız daha var. Bizde açılışlar temel atma törenleri bitmez. Çünkü biz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Honaz’da tersine göçü harekete geçiriyoruz. Parklar, sosyal tesis ve ulaşımla mahallelerimizi güçlendiriyor, güzelleştiriyoruz. Verimli topraklarımızla daha da katma değer yaratacağız. Akbaş’a başka tesislerde kazandıracağız. Sürpriz olsun. Mahallemizin en önemli sorunu çözüm buldu. Bu bizim için büyük onur. Mahalleli zor koşullarda etkinliklerini gerçekleştiriyordu. Karda kışta. Artık bunlar yaşanmayacak diye konuştu. 

 

KURDELE HEP BİRLİKTE KESİLDİ

Törende son sözü alan Akbaş Mahalle Muhtarı Muhammet Avcı, başta Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra tesisin tüm inşa evrelerinin gösterildiği bir kısa film izlendi. Konuşmaların ardından tüm katılımcılarla birlikte tesisin açılış kurdelesi kesildi. Ardından ise Denizli’nin yerel sanatçılarından Ozan Ozanca sahne alarak söylediği türkülerle katılımcıları coşturdu…

HONAZ BELEDİYESİ AKBAŞ KAPALI

PAZARYERİ VE SOSYAL TESİSİ’NDE NELER VAR?

Honaz İlçesi Akbaş Mahallesi’nde 2 bin 450 metrekare arazi üzerinde inşa edilen Akbaş Sosyal Tesisi, bin 750 metrekare toplam kapalı alana sahip. Bu alanın bin 460 metrekarelik kısmı pazaryeri, geri kalan 280 metrekarelik kısmı ise kahvehane, taziye odası, Muhtar odası, mutfak ve tuvaletlerden oluşuyor. Sosyal Tesis kapalı alanlarının çevresinde ise çocuk oyun parkı, yeşil alan ve otopark bulunuyor.

Editör: Tahir Aygün