Denizli Haber - Honaz Belediyesi ile DN Mermer arasında, Kaklık Mahallesi’nde yapılacak “Murat Yener Gelişim Akademisi” için protokol imzalandı. Proje kapsamında Kaklık Mahallesi’ne modern bir kreş ve gelişim merkezi kazandırılacak.
Honaz Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen protokol törenine; Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile DN Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yener katıldı. İmzalanan protokolle birlikte, okul öncesi eğitime yönelik önemli bir yatırımın hayata geçirilmesi için resmi süreç başlatılmış oldu.

“Murat Yener Gelişim Akademisi” adıyla hizmet verecek projede; çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimine katkı sunacak birçok özel alan yer alacak. Proje kapsamında aktivite alanı, bilim sanat odası, uzay gözlem alanı, yemekhane, çalışma odaları, müdür odası, bekleme alanı, revir ve çocuklara yönelik farklı gelişim alanları bulunacak. Yaklaşık 40 öğrencinin eğitim almasının planlandığı akademiyle, özellikle çalışan annelerin okul öncesi eğitim konusunda yaşadığı sorunlara çözüm üretilmesi hedefleniyor.

KEPENEK: “BU PROJE HONAZ İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
Protokol töreninde konuşan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ekonomik şartların zorlaştığı bir dönemde sosyal sorumluluk projelerine verilen desteğin büyük önem taşıdığını vurguladı. DN Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yener’e teşekkür eden Kepenek, “Bu devirde sosyal sorumluluk projelerini üstlenmek ve kazanılan sermayenin önemli bir kısmını bu coğrafyaya katkı için harcamak büyük bir özveri gerektiriyor” dedi.
Okul öncesi eğitimin çocukların geleceği açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Kepenek, projenin aynı zamanda annelerin istihdam sürecine katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan Kepenek, “Bu bizim için çok büyük bir hedefti ve önemli bir sorundu. Bu sorunun çözümüne başlamış olmanın onurunu yaşıyoruz. Murat Yener Gelişim Akademisi Honaz için gerçekten çok değerli” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR İÇİN MODERN VE ÖZEL ALANLAR
Projede çocukların bireysel yeteneklerini ortaya çıkaracak birçok özel alan yer alacak. Gelişim akademisinde; uzay gözlem odası, bilim sanat odası, geniş aktivite alanı ve 10 kişilik çalışma odaları bulunacak. Ayrıca yemekhane, mutfak, bekleme alanı, revir, engelli ve personel kullanım alanları ile çocuklara özel sosyal alanlar da projede yer alıyor. İnşaat çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanması ve projenin yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.
YENER: “KAKLIK’A BORCUMUZU ÖDEMEK İSTEDİK”
DN Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yener ise yaptığı açıklamada, şirketin yaklaşık 25 yıl önce Kaklık’ta kurulduğunu hatırlatarak bölgeye kalıcı bir katkı sunmak istediklerini söyledi. Yener, “Şirketler belli bir süre sonra sosyal varlıklar haline geliyor. Kaklık’a bir faydamız olsun istedik. Hem Kaklık’a olan borcumuzu ödeyelim hem de uzun yıllar hizmet verecek bir projede yer alalım istedik” ifadelerini kullandı.
Törenin sonunda Başkan Yüksel Kepenek, projeye katkı sunan MHP İlçe Başkanı Hüseyin Boran’a da teşekkür ederek, yatırımın Kaklık Mahallesi için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Kepenek, projeden yetişecek çocukların gelecekte ülkeye değer katan bireyler olacağına inandığını ifade ederek yatırımın Honaz’a hayırlı olmasını diledi.




