Denizli Haber - CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, emeklilerle birlikte Candoğan Parkı önünde basın açıklaması düzenleyerek tüm emeklileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda yapılacak büyük emekli mitingine davet etti.

Horzum, “Emekli̇ Yurttaşlarimiz Sosyal Ölüme Terk Edi̇lmi̇şti̇r” (1)

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Belediye Başkanvekili Ali Marım ve CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun’un da katıldığı basın açıklamasında konuşan Başkan Horzum, “En düşük emekli aylığı yılın henüz 4 ayında çoktan eridi. Mayıs ayı enflasyonu geldiğinde daha da eriyecek. Aylıkları günden güne buharlaşan emekliler, bırakın 100 gram et almayı pazar, manav tezgahlarında bile bütçe yetiştiremez hale geldiler. Oysa iktidar, 2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ ilan etmiş, ‘Türkiye Yüzyılının Emektarları Programı’nı hayata geçirmekle övünmüştü” ifadelerine yer verdi.

Horzum, “Emekli̇ Yurttaşlarimiz Sosyal Ölüme Terk Edi̇lmi̇şti̇r” (4)

ÜLKEMİZDE EMEKLİ AYLIĞI SADECE 237 AVRO

Bazı Avrupa ülkelerindeki emekli maaşlarına dair bilgiler veren Başkan Horzum; “Bizi kıskanıyor dedikleri İsviçre ve Hollanda’da ortalama emekli maaşı 2 bin avronun üzerinde. Almanya’da ise bin 552 avro olan emekli aylığı ülkemizde sadece 237 avro. Alman Hans emekli aylığı ile ülkemize gelip en iyi otellerde tatilini yaparken, bizim emeklimiz Hasan Amca aynı otelin mutfağında bulaşık yıkıyor. Hasan Amcamız tatil yapmak için Kredi Yurtlar Kurumu’nun ranzalı 8 kişilik odaları reva görülüyor. Çalışma Bakanı çıkıp bunu müjde olarak sunmaktan, milyonlarca emeklimizin kalbini kırmaktan çekinmiyor” diye konuştu.

Horzum, “Emekli̇ Yurttaşlarimiz Sosyal Ölüme Terk Edi̇lmi̇şti̇r” (2)

“EMEKLİLERİMİZ SOSYAL ÖLÜME TERK EDİLMİŞTİR”

Denizli İYİ Parti’de istifalar sürüyor Denizli İYİ Parti’de istifalar sürüyor

 Emeklilerin hayat pahalılığıyla baş başa bırakıldığını, kaderlerine terk edildiğini söyleyen Horzum; “Emekliler bugün olağanüstü yoksulluğun pençesindeler. Gelirin tümünü harcadıkları halde asgari gıda, enerji, barınma, sağlık, tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekli yurttaşlarımız bu manada sosyal ölüme terk edilmiştir. Bu sebeple binlerce, on binlerce emeklimizle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara’da toplanacağız. ‘Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor’ diyeceğiz. En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ANKARA’DAKİ EYLEME DAVET ETTİ

Emekli bayram ikramiyelerinin en az asgari ücret düzeyinde gelene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Horzum, “Emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdiğimiz zaman ‘Kazandık’ diyeceğiz. Onurlu yaşam hakça bölüşüm için tüm emeklilerimizi ve tüm emekçileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara’da Tandoğan Meydanı’na bekliyoruz” dedi.

Editör: Tahir Aygün