Denizli haber - Denizli'de CHP il örgütü, 38. Olağan Genel Kurulu'nu Merkezefendi Kültür Merkezi'nde düzenledi. Ali Osman Horzum, değişim vurgusuyla tek liste ile gidilen seçimde il başkanlığı görevine getirildi. Horzum, önceki dönem il başkanı Bülent Nuri Cavuşoğlu'nun milletvekili adayı olması nedeniyle il başkanlığı görevine atanmış ve yaklaşık 7 aydır bu görevi yürütüyordu.

SON GÜN TEK ADAY KALDI

Kongre öncesi, Ahmet Divarcı ve Ayşe Hazer isimleri aday olarak öne çıkmıştı. Ancak birkaç gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve tedavisi devam eden Divarcı adaylıktan çekilmedi. Son güne kadar adaylık için çalışan Hazer ise kongreden bir gece önce adaylıktan çekildiğini açıkladı. Denizli örgütünde tek adaylı gidilen kongreye katılım düşüktü. Genel kurulda divan başkanlığı görevine CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu getirildi. Ayrıca, Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün de genel kurula katıldı. Nalbantoğlu, genel kurula gönderilen tebrik telgraflarını okudu. Kılıçdaroğlu'nun mesajı salonda tepki görmezken, Özgür Özel'in mesajı dakikalarca alkışlandı.

WhatsApp-Gorsel-2023-09-24-saat-17-08-02-1695564550

‘DOĞAN: DEĞİŞİMDEN YANAYIZ’

Kongrede konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yerel iktidarın önemine dikkat çekti ve yaklaşan yerel seçimler öncesi yerel iktidarın önemli olduğunu vurguladı. Geride kalan genel seçimlerde Denizli halkının CHP'ye verdiği mesajın iyi anlaşılması gerektiğini belirten Doğan, doğru adaylarla yola çıkmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca, aday belirleme yöntemlerinin belirlenmesi ve adayların bölge halkının sevdiği kişilerden seçilmesi gerektiğini söyledi.

‘İLÇE BAŞKANLARI DA DEĞİŞİM İSTEDİ’

Sarayköy ilçe başkanlığını bırakan Salih Konya, CHP'nin fikri ve çözümü olmayan kişilerin makam sahibi olduğu sürece başarılı olamayacağını ifade etti. Pamukkale İlçe Başkanı Özgür Coşkun ise, ilçenin belediye başkanı veya meclis üyeleri belirlenirken pazarlık yapılmaması gerektiğini belirterek, aday belirleme yönteminin önseçim veya temayül yoklaması olması gerektiğini vurguladı.

‘ASLA PAZARLIK ETMEYECEĞİM’

Tek aday Ali Osman Horzum, konuşmasında ilçe belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin belirlenmesinde pazarlık yapmayacağına söz verdi. Başkan ve meclis üyelerinin belirlenmesinin ilçe örgütlerinin en doğal hakkı olduğunu dile getiren Horzum, disiplin kurullarının işleyeceğini ve parti huzurunu bozan herkesin cezasını çekeceğini ifade etti. CHP'ye demokrasi gelmezse Türkiye Cumhuriyeti'ne demokrasinin gelmeyeceğini söyleyerek, demokrasiyi önce parti içinde sağlayacaklarını belirtti.

Editör: Tahir Aygün