Denizli Haber - Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti adayı Osman Zolan’ın seçim afişlerini kamu binalarına, camilere, belediye otobüs durakları ve belediye otobüslerine asıldığını, bu yolla Yüksek Seçim Kurulu kararlarının hiçe sayıldığını savunan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, resmi başvuru yaparak afişlerin kaldırılmasını talep etti. Yüksek Seçim Kurulu, Denizli’deki uygulamaya ilişkin afişlerin kaldırılması yönünde karar verdi. Fakat Horzum karara rağmen seçim afişlerinin kaldırılmadığını savundu, belediye otobüsüne binerek Osman Zolan’ın seçim afişlerini kendi eliyle söktü.

CHP’li Arpacı’dan Vize Sorununa Tepki CHP’li Arpacı’dan Vize Sorununa Tepki

“DİNLEYEN YOK”

YSK’nın yasak kararını kimsenin dinlemediğini savunan Horzum, “Seçim dönemlerinde kamu binalarına seçim afişi, pankart, fotoğraf asılması yasaktır. YSK’nın seçim yasakları kapsamında bu açıkça belirtilmiştir. Geçtiğimiz günlerde itfaiye araçlarını oy amaçlı erzak dağıtımında kullanan Zolan bu kez de belediye otobüslerine afişlerini astı. Otobüsler bir yanda yolcu diğer yanda AKP adayının afişlerini taşıyor. Denizli’de kamuya ait spor salonlarından otobüslere, duraklara kadar her yer Ak Parti adaylarının afişleriyle kaplı. Osman Zolan hukukçudur, avukattır. Yani bu işleri bilir. O nedenle buna hata değil kasıt diyoruz” ifadelerini kullandı.

“OTOBÜSE BİNDİ AFİŞİ SÖKTÜ”

Horzum, Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan ve bir grup partili ile bindiği belediye otobüsünde Zolan’a ait afişi yerinden söktü. Adayın yasak tanımadığını belirten Horzum, Zolan’ı belediye kaynaklarını seçim çalışmalarında kullanmakla suçladı. YSK kararına rağmen afişlerin kaldırılmadığını belirten Horzum; “Halkın parası halk için harcanır. Bu afişleri kullanamaz. Karar uygulanmazsa CHP il örgütü olarak afişleri tek tek biz kaldırırız. Adil olmayan yarışta 31 Mart’ta Denizli halkı bunlara en güzel cevabı verecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün