Denizli Haber - Başkan İnamlık mesajında;  “ Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 103. yıldönümünü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak, milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920, millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açıldığı ve böylelikle ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya duyurulduğu, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir.

İstiklal mücadelemizde eşsiz kahramanlık destanı yazan aziz milletimiz vatan, bayrak sevgisi ve bağımsızlığa olan aşkı ile tüm dünyaya emsal teşkil etmiştir. Kadınıyla, erkeğiyle, her yaştan ferdiyle Milli Mücadele’de gösterdiği direniş ve kahramanlık, vatan sevgisinin en eşsiz örneklerinden biri olmuştur.

Bu anlamlı gün Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan edilmiş, yarının büyükleri olan genç nesillerimize duyduğu güven ve inancı ortaya koymuştur.

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız bugünlerimizin umudu, yarınlarımızın güvencesidir. Sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye hakim, Milli ve Manevi değerlerimize bağlı bir nesil yetiştirmek en büyük hedefimizdir. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır.

Bizler de, ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik sorumlu ve duyarlı çabalarınızda sizlere destek verecek ve her zaman yanınızda olacağız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.   

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum’’ dedi.

Editör: Tahir Aygün