Haziran'da yapılacak genel seçimler yaklaşırken AK Parti'den milletvekili olmak için aday adaylık süreci bugün sona eriyor. AK Parti'de 50 bini aşan aday adayları, zorlu bir süreçten sonra genel merkeze mülakata çağrılacak. Adaylar belirlenirken vatandaşlarla yapılacak kamuoyu araştırmaları da belirleyici olacak. Aday olmak isteyenler arasında Türkiye genelinde bürokratlar başı çekerken, Denizli’de 23 isim başvurusunu yaptı, bunlarda 15’inin ise resmi olarak netleştiği öğrenildi.

KAVAF YENİDEN

Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi siyasi partilerde aday adayları siyasi arenaya çıkmaya başlarken, adaylık başvuruları konusunda sürprizler de yaşanıyor. AK Parti Hükümeti’nin eski bakanlarından Selma Aliye Kavaf’ın milletvekilliği için tekrar aday adayı olduğu öğrenildi. Bu başvurunun sürpriz olmasının nedeni ise, başvuru için beklenen ismin, ablası Dr. Sema Ramazanoğlu olması. Ramazanoğlu’nun ismi adaylık için bir süredir kulislerde dolaşırken, Selma Aliye Kavaf’ın önce davranması siyasi çevrelerde şaşkınlık yarattı. Çünkü Kavaf bakanlık görevinde iken dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerginlik yaşamış, tekrar listeye girememişti.

EKİCİ’DEN ÇİFTE BAŞVURU

Bir dönem Denizli’de Devlet Hastanesi Başhekimliği yapan ve daha sonra Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atanan Dr. Mithat Ekici AK Parti’de hem Kütahya’dan hem de Denizli’den aday adaylığı için başvurdu.

İŞTE ADAY ADAYLARI

AK Parti’de Denizli Milletvekili aday adaylığı için bugüne kadar Selma Aliye Kavaf, Mehmet Uğur Tatar, Ziya Osman Türköz, Mustafa Kurnaz, Bilal Uçar, İbrahim Tan, Lütfi Bilici, Nurefşan Bozaba, Ahmet Hakkı Sözer, Yekta Çakmak İnce, Metin Koçyiğit, Volkan Akın, Kadir Yasav, Ayşe Rabia Yüreklitürk, Emin Okkaya, Ali Aygören, Peral Uluköy, Ertuğrul Devecioğlu, Avni Örki, Cahit Özkan, Osman Nuri Filiz, Mithat Ekici, Hasan Aydınlık, Emin Barıner.

AK PARTİ’DE ADAY GÖSTERİLMEYECEK İSİMLER

Şu anda AK Parti'nin mevcut milletvekilleri de aday adayı olmak için genel merkeze başvuruda bulundu ya da bugün başvurusunu yapacak. Aday adaylığı başvurusu yapanlar ile mevcut milletvekilleri arasında paralel yapıya sempati duyan milletvekili, iş adamı, üst düzey yönetici ve akademisyen isimler çok sıkı bir araştırmadan sonra belirlenecek ve asla aday olarak gösterilmeyecek. Zaten Gülen Cemaati'yle içli dışlı olan ve kendini gizlemeye çalışan isimler, milletvekilleri tarafından tek tek tespit edilerek genel merkeze bildirildi.