Denizli Haber - İYİ Parti Acıpayam İlçe Başkanı iken görevinden istifa ederek partisinden belediye aday adayı olan Muzaffer Akyol, aday adaylığından çekildiğini ve partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Akalan'da daha önce iki dönem belde belediye başkanlığı da yapan Akyol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli birlikte yol yürüdüğüm İYİ Partili arkadaşlarım ve Acıpayamlı hemşehrilerim; kurucusu olduğum ve Acıpayam İlçe Başkanlığı yaptığım İYİ Parti, yerelde ve genelde çokça çalkantılı dönemler geçirdi. Tüm bunlar olurken gidenin arkasından hiçbir zaman saygısızlık etmeden, gelene de kucak açarak partinin bütünlüğü ve var oluşu adına bir duruş sergiledim. Yaşanan pek çok olumsuzluğun her zaman parti içerisinde çözülmesi gerektiğine, partinin kurumsal kimliğine zarar verecek şekilde kamuoyuna yansımaması gerektiğine inandım.

"ORTAK DEĞERLERİMİZ YOK EDİLDİ"

Ancak zaman içerisinde gördüm ki herkes kendi derdine düştü, değerler, şahsi çıkarlar uğruna hiçe sayıldı. Bugün dönüp baktığımda ortak değerlerimizin yok edildiğini görmekteyim. Acıpayam Akalan’da belediye başkanlığı yaptığım dönemlerde ve partimizin delegelerinden aldığım oylarla seçildiğim İyi Parti Acıpayam İlçe Başkanlığı görevimde hiçbir zaman birilerine iyi görünmek için hesap içinde olmadım. Görev sürem boyunca, bildiğim doğruyu çekinmeden savundum. Bana ya da bilgim dahilinde partimize ulaşan herkese elimden geldiğince çözüm olmaya çalıştım.

Acıpayam’da Geleneksel Sıyrat Geleneği Coşkuyla Kutlandı Acıpayam’da Geleneksel Sıyrat Geleneği Coşkuyla Kutlandı

Partimizin kurulduğu günden beri Denizli’de partililerimizin büyük bir kısmı yok sayılmış, parti yönetimi ve üyeleri ile bağlantımız koparılmış, ilçe başkanlığı itibarsızlaştırmaya çalışılmıştır. Ne yazık ki önceki dönemler bizlere karşı sergilenen bu tutum, bugün İYİ Parti'nin başka organlarına da yansımış bulunmaktadır. Süreçte yaşanan pek çok şey parti kimliği ve siyasi ahlaktan gitgide uzaklaşmaktadır.

"HİÇBİR İSTİŞARE YAPILMADI"

Belediye Başkan Adayı olmak için ilçe başkanlığı görevimden eylül ayında istifa ettim. Acıpayam’da 4 buçuk aydır seçim çalışmalarımı sürdürdüm. Ama gelinen noktada hiçbir istişare yapılmadan, tek adam kararıyla başka partiden aday yapılmayan birisi, bütün ahlaki ve siyasi kurallar yok sayılarak İyi Parti’den aday yapılmak istenmektedir.

Bu nedenlerle başta kendime olan saygımı korumak ve emeği yok sayan sistemde basamak olmamak adına İyi Parti Acıpayam Belediye Başkanlığı adaylığımdan çekiliyorum ve İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün