Denizli Haber - Deprem bölgesindeki son durum ile ilgili açıklamalarda bulunan Vekil Öztürk ve Başkan Özer Tunçtürk birlikte Adıyaman’da incelemelerde bulunup burada yaşanan fırsatçılığı gözler önüne serdiler. İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk bölgede olan üzücü durumlar için yetkililere seslendi.

İşte Öztürk’ün o açıklaması:

“Depremin 19. günü Adıyaman merkezdeyiz. Orta hasarlı ağır hasarlı olan dairelerden insanlar eşyalarını kurtarmaya çalışıyor. Eşyalarını kurtarırken de ebetteki asansörlü vinçler yardımıyla nakliye tutmak zorunda. Ama depremden önce 600 TL, 900 TL arasında olan asansör vinç fiyatları bugün 5-6.000 lirayı bulmuşmuş durumda.

Nakliye fiyatları ise 5-6.000 liralık nakliye istenen yerde  25 - 30.000 TL fiyatlar istenerek önü alınamaz durumunda.

Böyle fırsatçılık olmaz

Özellikle yakın bölgelerde buradaki yeterli olmayan nakliye firmalarına ebetteki ilave firmalar gelmiş olabilir ama buna rağmen devlet bunu gözardı etmeden bunları da denetlemek durumunda olması gerekir.

İnsanlarımız zaten canını zor kurtarmış, artık malını kurtarmak istiyor ama malını kurtarırken de böyle bir ortamda. 6-7 kat fiyatlarla asansör taşımacılığı, nakliye taşımacılığı yapılması, yağmacılıktan fırsatçılıktan daha öte bir şey değildir.” Diyerek durumu anlatıp, yetkililere seslendi.

Editör: Tahir Aygün