Denizli Haber - Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarını önlemek amacıyla Denizli Valiliği, çeşitli tedbirler aldı. Mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanım alanlarında piknik yapma, konaklama ve ateş yakmanın yasaklandığı belirtilerek, yangın riskinin artabileceği düşünülerek bu tedbirlerin alındığı açıklandı.

KOMANDOLARIN SAHADA YOĞUN ÇALIŞMASI

Denizli'de de etkin olan yangın önleme çalışmaları kapsamında jandarma komandoları sahada aktif olarak görev alıyor. Pamukkale, Merkezefendi, Çivril, Buldan ve Tavas ilçelerindeki ormanlık alanlarda denetimlerini sıklaştıran komando timleri, 2446 rakımlı Akdağ'ın Sığır Kuyruğu Yaylası'nda özel bir kamp kurarak orman yangınlarına karşı koruma ve gözetleme çalışmalarına başladı.

GECE GÜNDÜZ TETİKTE

Jandarma komandoları, yangınların olası sebepleri olan kundaklama, sabotaj ve yangın olaylarına karşı 24 saat kesintisiz olarak nöbet tutuyor. Ormanlık alanın her köşesini didik didik tarayan komandolar, geceleri de özellikle güvenliği sağlamak adına yoğun bir çaba içerisindeler.

DRONLARLA DESTEKLENEN DENETİMLER

Jandarma komandolarının yangın riskini en aza indirmek için sahada yaptığı denetimlere, zaman zaman dronlar da destek sağlıyor. Havadan yapılan gözetleme ve denetimlerle ormanlık alanlarda herhangi bir olumsuz durum tespit edilmeye çalışılıyor.

Denizli Valiliği tarafından alınan tedbirler ve jandarma komandolarının sahada yoğun çalışmaları, orman yangınlarının önlenmesi adına büyük bir önem taşıyor. Akdağ'ın zirvesinde kurulan kamp ve aktif nöbet tutma çalışmaları, Denizli'nin doğal güzelliklerini ve ormansal alanlarını koruma altına alma hedefini gözler önüne seriyor. Bu çaba, yangın riskinin minimize edilmesi ve gelecekteki olası yangınların önlenmesi adına büyük bir adım olarak değerlendirilebilir.

Editör: Tahir Aygün