Denizli Haber - Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği emekli maaş düzenlemesi, bugünkü Kabine toplantısının önemli gündem maddelerinden biri olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşturulan mekanizma, bu konuda yasal düzenleme için çalışmalarını sürdürüyor. Kabine toplantısında emekli maaş düzenlemesi konusunda görüş alışverişinde bulunulması ve bu konuda atılacak adımların belirlenmesi bekleniyor.

Öğrencilere Vergisiz Elektronik Cihaz Desteği

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise yükseköğretim öğrencilerine aylık 10 GB ücretsiz internet ile vergisiz cep telefonu ve bilgisayar desteği olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu konudaki çalışmayı olgunlaştırmaları için kurmaylarına talimat verdiği belirtiliyor. Düzenlemenin toplantıda karara bağlanması ve gençlerle paylaşılması planlanıyor.

Enflasyonla Mücadele ve Diğer Gündem Maddeleri

Enflasyonla mücadele, tahıl koridoru ve terörle mücadele operasyonları da Kabine toplantısının diğer önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. Deprem bölgesindeki son gelişmelerin yanı sıra, Türkiye'nin hem yurt içi hem de sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonları da değerlendirilecek.

Editör: Tahir Aygün