Denizli Haber - Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın da yeni bakanlar kurulu ile ilgili paylaşımında “çok büyük sürprizler var” ifadesini kullanmasının ardından Sputnik’ten Osman Nuri Cerit, yeni bakanlar kurulunda ismi geçenleri yazdı.  Dışişleri Bakanlığı için MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın adını veren Cerit, İçişleri Bakanlığı için de Hakan Fidan’ın konuşulduğunu aktardı.

ÇAVUŞOĞLU'NUN YERİNE 2 ADAY

Cerit şunları ifade etti:  “Mevcut kabinede yer alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay milletvekili seçildi. Oktay’ın ismi TBMM’nin 28’nci dönem Meclis Başkan adayları arasında konuşuluyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun göreve devam etmemesi durumunda, Çavuşoğlu’nun yerine bakanlık için konuşulan isimler arasında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın yer alıyor.

ŞİMŞEK İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

Hakan Fidan’ın ismi İçişleri Bakanlığı içinde konuşulan isimler arasında. Ekonomi yönetimine yeni bir isim gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Burada eski bakan Mehmet Şimşek ismi öne çıkıyor. AK Parti’de daha önce ekonominin dümenine oturmuş olan Nihat Zeybekci ismi de yine kulislerde konuşulan isimler arasında. Milli Savunma Bakanlığı için ise asker kökenli isimler değerlendirildiği öne sürülüyor.”

Editör: Tahir Aygün