Denizli Haber - Buldan Kadıköy İlk ve Ortaokul öğrencileri, ‘liseleri tanıma gezisi’ programı ile gitmek istedikleri okulları görme imkânı buldu.  “Lise Tanıtım Günleri” kapsamında İstanbul’un tarihi liselerinden Galatasaray Lisesi ile Kabataş Erkek lisesini ziyaret eden öğrencilere, Okul Müdürü Muhammed Cem Aktaş ile  rehberlik öğretmenlerinin eşlik etti.

Okul Müdürü Aktaş,  öğrencilerin kişisel gelişimlerini ve eğitim vizyonlarına farklılık katması açısında “Lise Tanıtım Günleri”  gerçekleştirdiklerini belirterek, “ Özellikle 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı’na  (LGS) girecek öğrencilerimiz açısından oldukça verimli geçen gezilerimize bir yenisini daha ekledik.  Hafta içerisinde İstanbul’un tarihi ve Türkiye’nin dünya çapında tanınmış iki lisesine; Galatasaray Lisesi ile Kabataş Erkek Lisesi’ni gezdik. Öğrencilerimiz liseli abi ve ablalarıyla tanışıp sohbet ederek,  bu tarz okulların kendilerine sunacakları fırsatları dinleme ve yerinde görme imkanı buldular. Gezi öğrencilerimiz açısından oldukça verimli geçti” dedi.

Yapılan inceleme gezilerini olumlu bulduklarını söyleyen Kadıköy ilk ve Ortaokulu öğrencileri, “Sınav öncesi liseleri tanımamız bizleri cesaretlendiriyor” diyerek, okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.   

Geziye, Kadıköy İlk-Ortaokul Müdürü Muhammed Cem Aktaş ve 5 öğretmen ile toplam 41 öğrenci katıldı.

Editör: Tahir Aygün