Denizli Haber - Toplumumuzda kahvenin yeri farklıdır. Misafir gelince ya da bir kafeye gidince direkt olarak bir fincan kahve içeriz. Kahve fiyatlarına gelen zammı gördükten sonra daha da kahve içemeyeceksiniz. Kahve fiyatlarına okkalı zam geliyor! Kahvenin keyfi de kalmayacak! Sadece dışarıda değil evde içmeyi de unutun.

KAHVE FİYATLARINA OKKALI ZAM GELİYOR!

Arabica kahve vadeli işlemleri, en büyük üretici Brezilya’daki kuraklık ve aşırı sıcaklığın gelecekteki kahve rekoltelerine ilişkin endişeleri artırmasıyla 5 ayın en yüksek seviyesine yakın.

Brezilya’da Somar Meteorologia, ülkenin Arabica mahsulünün yüzde 30’unu oluşturan Mina Gerais bölgesinin geçen hafta tarihsel ortalamanın sadece yüzde yüzde 12’si kadar yağış aldığını bildirerek kuraklık endişelerini güçlendirdi.

Birden Fazla Maaş Uygulamasına Son Birden Fazla Maaş Uygulamasına Son

Ayrıca, bu ayın ortalarında 290 bin torbayla 24 yılın en düşük seviyesine ulaşan ICE Arabica kahvesi stoklarındaki düşüş de fiyatları desteklemeye devam ediyor. Fiyatlar 2 doları aşabilir

ZAMLAR DEVAM EDECEK

Gelen zamların devam etmesi beklenirken güncel kahve fiyatları merak konusu oldu. İleriye dönük olarak ise 12 ay içinde fiyatların yeniden 200.77 seviyesinde işlem göreceği tahmin ediliyor.

Editör: Tahir Aygün