Denizli Haber - Türkiye'de en çok sporcu katılımının olduğu 25-30 Nisan tarihlerinde Denizli’nin ev sahipliğinde başlayan karate organizasyonunda, Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu tarihi günlerinden birini yaşıyor. Salona kurulan sekiz tatamide 3600 sporcu mücadele veriyor.

ŞAMPİYONANIN SEREMONİSİ YAPILDI

Türkiye Çocuklar Karate Şampiyonası açılış seremonisi Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda yapıldı. Programa Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, Milli Eğitim İl Müdürü Süleyman Ekici, PAÜ SKS Daire Başkanı Hakan Cantürk, ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya, Kurum Müdürleri, sporcular ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşmalar yapıldı.

     

İLMAN “BU ÇOCUKLAR GELECEKTE AYYILDIZLI FORMAYLA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK”

Türkiye Karate Şampiyonasını Denizli’ye kazandırmaktan mutlu olduklarını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, şampiyona boyunca sahada centilmence bir mücadele, saha dışında ise dostluk ve kardeşlik duygularının hakim olmasını diledi. İlman, burada mücadele eden gençlerin gelecekte ay-yıldızlı formayla Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında, Olimpiyatlarda ülkemizin gururu olacak sporcular olacağına inandığını sözlerine ekledi.

VALİ VEKİLİ OKUR “KAZANAN HER ZAMAN DOSTLUK OLSUN”

“Karate branşında güzel ülkemizin dört bir tarafından binlerce sporcumuzla, antrenörlerimizle ve çok değerli misafirlerimizle biraradayız” diyen Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, sporun toplumun her kesimini birleştiren, azim ve kararlılığını artıran bir güç olduğunu kaydetti. 6 gün sürecek şampiyona boyunca kazananın kaybedenin birbirini alkışlamasını, kazanananın dostluk olmasını dileyen Okur, sporculardan Denizli’den güzel anılarla ayrılmalarını diledi.

2009-2016 yılları arası doğumlu sporcuların katıldığı şampiyonada ilk iki gün geride kaldı. Kata müsabakalarıyla başlayan şampiyonada sikletlere göre kumite maçları devam ediyor.

Editör: Tahir Aygün