Denizli Haber - Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu  yaptığı açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda gerçekleştirdiği sunum ve yaptığı açıklamalar, piyasalara güven vermiştir. Kararlı, tedbirli, rasyonel ve güven veren bir TCMB Yönetimi görmek, hem üreten kesime hem de yatırımcıya umut vermiştir.

Türkiye ekonomisine ve küresel ekonomiye dair gerçekçi tespitleri ve yaşanan sorunların çözümüyle ilgili TCMB'nin eylem planının oluşturulması ve kamuoyuyla doğrudan ve net bir iletişim diliyle paylaşılması reel sektörün finansal yönetime duyduğu güveni artırmaktadır.

Ayrıca toplantının hemen sonrasında, Osman Cevdet Akçay, Hatice Karahan ve Fatih Karahan gibi güven veren isimlerin de başkan yardımcılığına atanması, finansal yönetimde rasyonel ve liyakat esaslı atamaların yapıldığını ve bu yolda kararlı olunduğunu göstermiştir.

Merkez Bankası Başkanımızı ve ekibini tekrar tebrik ediyor, rasyonel ekonomi politikalarına dönüş yolunda kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Tahir Aygün