Denizli Haber - Salçalık domates ve biberler şimdi pazarda yerini almış durumda. Kış yemeklerinin vazgeçilmez malzemesi olan salça yapımı, Ağustos ve Eylül aylarında başlıyor. Salçalık domatesin piyasaya çıkmasıyla birlikte, kendi salçasını yapmak isteyen ev kadınları pazarlara akın ediyor.

Son zamanlarda artan enflasyon ve maliyetler nedeniyle, salçalık domates fiyatlarına da zam geldi.

Geçen yıl pazarda 5-7 TL arasında satılan domates, bu yıl 10-15 TL arasında değişen fiyatlarla tezgahlarda yerini aldı.

Pazarcı esnafından Ramazan Karaaslan, "Fiyatlar en uygunu pazarda bulunuyor, vatandaşları pazara davet ediyoruz," dedi.

Diğer bir esnaf olan Nazif Bey ise vatandaşların fiyatları pahalı bulduğunu ve hem alıcı hem de satıcı tarafının memnun olmadığını söyledi.

Manavlara göre fiyatların pazarda daha uygun olduğunu söyleyen pazarcı esnafı Murat Özmen, "Fiyatlar pazarda daha iyi, ancak vatandaşlar fiyatları manavlarda uygun buluyor ama pazarda pahalı buluyorlar," dedi.

Fiyatların bir ay sonra daha da yükselmesini bekleyen esnaf Nazif Bey, "Bu şartlarda daha ucuzunu bulmak zor, bir ay sonra domates fiyatlarının 25-30 TL'yi bulacağını düşünüyorum," şeklinde konuştu.

Sebze ürünlerinin fiyatlarına da değinen Yunus Tamtürk, "Domates ve biber fiyatları normal ancak bamya ve barbunya gibi ürünlerin fiyatları biraz yüksek," diye belirtti.

Vatandaşları pazarlara davet eden esnaf Ramazan Karaaslan, "Fiyatlar vatandaşlar için oldukça cazip, kışın domates fiyatlarının yine yüksek olacağını tahmin ediyoruz," dedi.

Fiyatlardan şikayetçi olan esnaf Ali Demir ise, "Mallar pahalı, ancak elimizdeki parayla geçinmeye çalışıyoruz. Vatandaşlar da mecbur oldukları için bu fiyatları kabul ediyorlar," şeklinde sitem etti.

Bir vatandaş ise, "Fiyatlar normal, ağlamak için bir sebep yok. Bu fiyatlar günümüz şartlarında makul görünüyor," şeklinde düşüncesini paylaştı.

Başka bir vatandaş ise, "Fiyatlar ucuz diyemem, ama piyasa koşullarına göre uygunlar. Şu anki şartlarda bu fiyatların normal olduğunu düşünüyorum," yorumunu yaptı.

Editör: Tahir Aygün