Denizli Haber - Bu yıl 26’ncısı organize edilen Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri, 4,5 ve 6 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Yatan Birliği Gönül Platformu ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yapılacak festivalin programı belli oldu. Festivalde; 4 Ağustos Cuma günü Türk müziğinin sevilen ismi Ali Kınık ve Sonercan Sönmez sahne alacak. 5 Ağustos Cumartesi günü ünlü şarkıcı Murat Başaran ve Ozan Nihat konser verecek. 6 Ağustos Pazar günü ise Mithat Körler, Ankaralı Yasemin ve Aşık Hüseyin Kocakaya, Denizlililere unutulmaz gece yaşatacak. Festialde konserlerin yanı sıra demir dövme etkinliği gibi pek çok gösteri ve etkinlikler de yapılacak.

“BIÇAKÇILIK FESTİVALİNE, KEFE YAYLASI’NI DA EKLEDİK”

Yatan Birliği Gönül Platformu Sözcüleri Ayhan Soyfidan ile Fatih Gündüz, festival için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulundu. Yatağan’ın 2014 yılında çıkan ‘Büyükşehir Yasası’ ile Serinhisar İlçe’nin mahallesi olduğun ifade eden Ayhan Soyfidan, “Bizim yıllara sair bir geleneğimiz var. Bizler hem Selçuklu’ya hem Osmanlı’ya kılıç üreten memleketin çocuklarıyız, onların torunlarıyız. Yıllardır yapılan Yatağan Bıçakçılık Festivalimiz vardı. Biz buna Kefe Yaylası’nı da ekledik. Bu yıl 26’ncısını düzenleyeceğimiz Kefe Yaylası Şenlikleri ve Yatağan Bıçakçılık Festivali’nin tanıtımı için bir aradayız” dedi.

“HEMŞEHRİLERİMİZİ, KEFE YAYLASI’NIN SERİN HAVASINA DAVET EDİYORUZ”

Festivalin 4-5-6 Ağustos günlerinde yapacaklarının altını çizen Soyfidan; “Cuma günü başlayacak olan konserlerimiz, cumartesi ve pazar günü de devam edecek. Cumartesi günü, Denizli’deki tüm protokolün katılımıyla bir açılış programı icra edeceğiz. Bu sıcak günlerde tüm hemşehrilerimizi Yatağan’a, Kefe Yaylası’nın o serin havasına davet ediyoruz. Birlikte güzel gün geçirelim, güzel festival yapalım istiyoruz. İnşallah kazasız belasız bir etkinlik olur. Başta festivalimize en büyük desteği veren ve ev sahipliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Sayın Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum. Bir mahalle statüsüne geçtikten sonra festival, çok kolay olmuyor ama bizim genlerimizde olan imece kültürünü yaşatabildiğimiz sürece, ortak dayanışmayı harekete geçirdiğimiz sürece, zor işler kolay hale geliyor. Bu zor günlerde bile festivalimizi yapabiliyoruz” diye konuştu.

PROGRAM CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

Denizli’nin festivale sahip çıkması gerektiğinden söz eden Fatih Gündüz ise şunları kaydetti: “Tüm Denizlilileri bu kavurucu sıcakta Kefe Yaylası’nın serinliğine bekliyoruz. Tüm Denizlilileri Kefe Yaylası’nda ağırlamaktan mutluluk duyarız. Programımız, cuma günü başlıyor. Cuma günü saat 20.00’de Serdarcan konserimiz var. Saat 21.30’da Ali Kınık konserimiz olacak. Cumartesi günü saat 18.00’de açılışımızı yapacağız. Açılıştan sonra geleneksel demir dövme gösterisi, ardından Türk sanatları gösterimiz var. Protokol konuşmaları, stantların gezilmesi gibi çeşitli etkinliklerimiz var. Ozan Nihat’ın protokolü selamlama etkinliğinden sonra Murat Başaran konserimiz var. Pazar günü de gündüz saatlerinde çeşitli etkinliklerimiz var. Akşamında da Mithat Körler ve Ankaralı Yasemin konserimizle festivalimiz son bulacak.”

“GEÇEN YIL 90 BİN KİŞİYİ AĞIRLAMIŞTIK”

Büyükşehir Yasası’nın çıkmasının ardında festivale 4 yıl ara verildiğini ifade eden Gündüz “Biz, Yatağan’a gönül vermiş dostlarımızla Yatan Birliği Gönül Platformu’nu kurduk. Rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu’nun bir sözü vardı; ‘Olmadığın yer senin değildir.’ Biz bu sözden yola çıkarak Yatağan’ın, bıçakçılığın, Kefe Yaylası’nın tanıtıma ihtiyacı olduğunu göz ardı edemezdik. Bu yoldan çıkarak festivalimizi devam ettirme kararı aldık. Bu 4’üncü festivalimiz. Yoğun bir katılımla devam ediyor. Geçen yıl üç gün içinde 90 bin kişiyi ağırlamıştık. Kefe Yaylası da Denizli büyükşehir Belediyesi'nin. Bu festivali de tanıtmak için bıçakçılığı tanıtmak için Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapıyoruz. En büyük desteği Sayın Başkanımız Osman Zolan verdi. Serinhisar Belediyesi de kendine ait olan yerlerin temizliğini düzenlemesini yapıyor. Ona da teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Tahir Aygün