Denizli Haber - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TRT Haber'de ülke ekonomisi hakkındaki gelişmeleri ve ekonomi gündemine dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

ÇOK CİDDİ İYİLEŞME VAR

En önemli dengesizliklerden bir tanesinin cari açık olduğunu dile getiren Şimşek, 2023 yılının mayıs ayında 57 milyar dolar civarında olan cari açığın, bu sene mayıs ayı itibarıyla 30 milyar doların altına ineceğini dile getirdi.

Türkiye’nin risk priminin geçtiğimiz yılın mayıs ayında 700 baz puanın üzerinde olduğunu da sözlerine kleyen Şimşek, bu durumun bugün 270’in altında olduğunu belirtti.

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARININ NOT ARTIŞI

Fitch’in 12 yıl sonra, S&P’nin ise 11 yıl sonra ilk defa Türkiye’nin kredi notunu arttırdığına değinen Şimşek, Orta Vadeli Program hakkında da konuştu..

OVP’DE REVİZE

Mehmet Şimşek, 2024 yılında bütçede harcama disiplini, yatırımların daha verimli alanlara yönlendirilmesi, doğrudan doğruya bazı cari harcamaların kesintiye uğratılması bütün bunlar mali disiplini güçlendirirken, dezenflasyona destek verdiğini dile getirdi.

2023 yılının Ekim ayına göre enflasyon beklentilerinde muazzam iyileşmeler olduğunu dile getiren Şimşek, önümüzdeki 12 ayda enflasyonun daha da düşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Yaz Yağmuruna Hazırlıksız Yakalanan Denizlililer Islanmaktan Kurtulamadı Yaz Yağmuruna Hazırlıksız Yakalanan Denizlililer Islanmaktan Kurtulamadı

KİRA ARTIŞINA YÜZDE 25 SINIRI DEVAM EDECEK Mİ?

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği ve cevabını dört gözle beklediği ‘Temmuz ayında sona erecek yüzde 25 kira zam sınırı’ konusunda da, “Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum. Etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Devam etmesi yönünde yapılan bir çalışma yok. Zaten bir süreliğine o düzenleme yapılmıştı. Çok büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Şeklinde konuştu.

Editör: Tahir Aygün