Sevgili Okuyucular,

Günümüzde sosyal medya üzerinde karşımıza çıkan "klavye kahramanları" olarak adlandırılan bir tip var. Kendi yeteneksizliklerine rağmen, üstünlük taslayan ve başkalarına laf söylemeyi alışkanlık haline getiren bu kişiler, her ortamda kendilerini göstermekten çekinmezler.

Eski bir deyimimiz olan "Hem kel hem fodul" tam da bu kişileri anlatıyor. Yetenekli olmadıkları halde, her konuda bir şeyler bildiğini sanan ve sürekli ahkâm kesen bu kişilere rastlamak artık pek de şaşırtıcı değil. Ancak unutmayalım ki, "Bin biliyorsan da bir bilene danış" sözü boşuna söylenmemiş.

Denizli siyasetinde renk katan isimlerden Yasin Öztürk, her zaman dikkat çeken ve içindekini dışa vuran bir siyasetçi olmuştur. Tipik politikacılardan farklı olarak, içten ve samimi duruşu ona avantaj sağlamış ve Denizli ile ilgili taleplerde etkili olmuştur.

Ancak, gerçek bilgi sahibi olmadan fikir yürüten ve ahkâm kesenlerin de her zaman olumsuz etkileri olabilir. Bizlere düşen, rabbinin "oku" emrine uymak ve önce gerçek bilgiyle donanmak, sonra da insanlara karşı saygılı ve hoşgörülü olmaktır. Egomuzun bizi yanıltmasına izin vermeden, insan olmanın önemini hatırlamak, hak ve doğruya yönelmek en güzeli.

Unutmayalım ki, gerçek bilgi, kul olmanın ve öğrenmenin yüceliğine işaret eder. Tahtlar ve tacı önemsemeyip, insanlığın temel değerlerini yaşamak ve paylaşmak bizi gerçekten büyük kılar.

Okuyucularım, işte bu düşüncelerle bilgiye saygı gösterelim, birbirimize hoşgörülü olalım ve her zaman gerçeği arayalım. Hem kel hem fodul olmadan, gerçek değerlerimizle donanıp, ahkâm kesmeden birbirimize daha güzel bir dünya bırakalım.

Sevgiyle kalın.

Editör: Tahir Aygün