Denizli Haber - Kahramanmaraş merkezli olarak başlayan ve halen süren deprem felaketi 11 ilde arkasında büyük bir yıkım ve acı bıraktı. Bölge her geçen gün yeni insan hikayelerine ev sahipliği yaptı. O hikayelerden birisi de depremin ardından Hatay'a Koordinatör Vali olarak atanan Denizli Valisi Ali Fuat Atik'e ait. Depremden önce bağırsak kanseri  ile mücadele eden Atik, hastalığını ailesinden bile gizledi. Hatay'a atanan Koordinatör Vali Atik, görevini ise bırakmadı, boynuna taktığı kemoterapi şişesi ile görevinin başındaydı. Tedavisine çoğu kez konteynerde devam etti. Durumun ortaya çıkmasıyla tedavisi için bölgeden gönderilmek istendi ancak o "gitmem" dedi.

BAZEN KONTERNERDE BAZEN ADANA'YA GİDİP GELEREK TEDAVİSİNİ ALIP TEKRAR İŞE KOYULDU

Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in göz yaşartan kahramanlığına dair detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. CNN Türk'ün haberine göre Atik 3 ay önce bağırsak kanseri teşhisi aldı.

HABER YAPILMASINI İSTEMEDİ

Atik'in boynuna asılı olan fakat kıyafetiyle kamufle etmeye çalıştığı şişenin kemoterapi şişesi olduğu ortaya çıktı ve gazetecilerin bunun haber yapılmasına ilişkin teklifine karşı çıktı.

TARİHİ ÖZVERİ

Vali Atik'in aslında Kanser hastası olduğu ve bu şişe sayesinde kemoterapi ilacını alabildiğini öğrendi. Bu durumun üzerine Vali Atik ile bir özel haber yapmak isteyen Öztürk, Valinin Hatay için gösterdiği özveriyi ortaya çıkardı.

DEVLET BİZİ BUGÜNLER İÇİN YETİŞTİRDİ, GİDEMEYİZ

Vali Atik, zaman zaman tedavisini konteynerde ya da Adana'da bir hastanede alıyor. Öztürk'ün Hastalığınıza rağmen neden gitmediniz? sorusuna Atik "Biz buraya göreve geldik. Buradaki insanların acılarının haberlerini yaptınız. Bizim burada olmamız gerekiyordu. Çalışmamız gerekiyordu. Burayı bırakıp gidemezdik. Yardıma ihtiyacı olan insanlara bilgi birikimimizle yardımcı olmalıydık. Ve buradayız. Devlet olmak, devlet adamı olmak bunu gerektirir. Devlet bizi bu günler için yetiştirdi" seklinde cevapladı.

İÇİŞLERİ BAKANI GİTMESİNİ İSTEDİ AMA

Hastalığının ortaya çıkmasıyla görev yerinden gönderilmek istenen Vali Atik "Sayın İçişleri Bakanımız bile gitmemi bizzat söyledi. Ancak benim için el vermedi. Çünkü bir işe başladım onu bitirmem gerekiyor. Bu günler için devletimiz bizi yetiştirdi. Vatandaşımıza hizmet etmek için çalışıyoruz. Devlet adamı olmak böyle bir şey." dedi.

BURADA OLMAK İYİ GELDİ

3 yıldır Denizli Valisi olarak görev yapan Atik bütün ısrarlara rağmen Hatay'dan dönmek istemediğini belirtiyor. Tedavisinin ise iyi gittiğini söyleyen Ali Fuat Atik "Burada olmak, çalışmak çok iyi geldi. Biz kendimizi unuttuk burada, tüm odak noktamız vatandaşımız" diyerek görevine devam edeceğini açıkladı.

Editör: Tahir Aygün