Denizli’nin ilk ve tek havacılık lisesi olan Kokpit Havacılık Lisesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Kokpit Havacılık Lisesi’nden mezun olan ve direkt işe başlama hedefi olan bazı öğrenciler havacılık sektöründe işe başladı.

2014-2015 eğitim öğretim yılında kurulan Kokpit Havacılık Lisesi bu yıl ikinci mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşıyor. “GÖKYÜZÜNDE İZ BIRAKMAK İSTİYORSAN DOĞRU YERDESİN” misyonuyla eğitim veren Kokpit Havacılık Lisesi, büyüyen ve gelişen Havacılık sektörüne nitelikli öğrenciler yetiştirerek onların geleceğini garanti altına almayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda ilk mezunlarından olan ve üniversite eğitimine devam etmeden direk sektörde işe başlamak isteyen bazı öğrencileri Antalya Hava Limanı’nda uçak teknisyeni olarak işe başladı.

Kokpit Havacılık Lisesi'nde okuyan öğrenciler teknik bir kolej eğitimi alıyor. Nitelikli Anadolu Lisesi müfredatının yanısıra havacılığın alt yapı derslerini de alan öğrenciler, mezun olduktan sonra  üniversite sınavında istedikleri bölümlere gidebildikleri gibi, havacılıkla ilgili bölümlere avantajlı olarak geçiş yapabilmektedir. Meslek yüksek okullarına  ek puanlı geçiş hakkına da sahip olan öğrenciler, mühendislik fakültelerine de artı kontenjan avantajı ile yerleşebiliyor.

Editör: TE Bilişim