Denizli Haber - Açıldığı günden bu yana kendi yeteneğinin peşinden giden onlarca çocuğun, gencin ve yetişkinin hayatına dokunan Buldan Belediyesi Habip Çamlıyer Konservatuvarı ve Kültür Evinde, düzenlenen kültür-sanat kursları büyük ilgi görüyor. Piyano, bağlama, keman, yan flüt, gitar eğitimi alan öğrenciler enstrüman çalmayı öğrenirken, bir grup kursiyer de resim, ebru, taş, ip ve cam boyama eğitimi alıyor.

Konservatuvar ve Kültür Evi’nde her yaş grubundan kursiyer Naci Özkan eğitmenliğinde bağlama, gitar, Meryem Merve Köse eğitmenliğinde piyano, keman, yan flüt eğitimi alıyor. Resim öğretmeni Hale Yorğun tarafından verilen resim, ebru, taş, ip ve cam boyama kursları devam ediyor.

BELEDİYE KENTİN KÜLTÜR VE SOSYAL HAYATINA KATKI VERİYOR

Çocuklar, Orpak’tan Park İstedi Çocuklar, Orpak’tan Park İstedi

Kültür ve sanat alanında yapılan her çalışmayı büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdiklerini belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Habip Çamlıyer Konservatuvarı ve Kültür Evi bizim çok önem verdiğimiz bir birimimiz. Burada kentimizin kültür ve sosyal hayatına katkı verecek eğitim çalışmaları gerçekleştiriliyor. Her yaş grubundan öğrencimiz eğitim alıyor. Alanlarında başarılı eğitmenlerimizle bu eğitimleri veriyoruz. Kurslara 7’den 77’ye her yaş grubundan bir katılım olduğunu görüyoruz. Çocuklarımızın gençlerimizin ilgisi oldukça yoğun. Müzik ve resim konusunda çok yetenekliler. Onların bu alanda temel eğitimi alıp, kendilerini geliştirip gelecekte bu alanda adından söz ettirecek sanatçılar olmalarını sağlamak bizim en büyük amacımız” dedi.

Başkan Şevik, konservatuvar bünyesinde Mehter Takı kurulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

ATIL DURUMDAKİ TAŞEV YENİDEN HAYAT BULDU

Kurtuluş Mahallesi Bağlayan Sokaktaki atıl durumdaki tarihi yapıyı restore ederek konservatuvar ve kültür evi olarak hizmete açarak bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Şevik, “Bu bina yıkılmaya yüz tutmuş, mahallinin çöplüğü haline gelmişti. Yaklaşık 125 yıllık değerimizi restore ederek yeniden ayağa kaldırdık. Şimdi burada çocuklarımız, gençlerimiz ve yetişkinlerimiz sanat eğitimi alıyor, onlara okul oldu” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU

Konservatuar eğitimi alma imkânları olduğu için mutluluk duyduklarını söyleyen öğrenciler, “Müzik aletlerini çalabilmeyi çok istiyorduk ama imkânımız yoktu ancak belediyemizin bize bu imkânı sağlamasıyla kayıt yaptırdık. Kurslarımız devam ediyor. Bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Mustafa Şevik’e çok teşekkür ederiz” diyerek duygularını dile getirirken Eğitmen Naci Özkan, Meryem Merve Köse ile Hale Yorğun ise “Böyle tarihi, otantik bir ortamda eğitim vermek hem çok keyifli hem de çok verimli. Kursiyerlerimiz de çok memnun. Belediye Başkanımız Mustafa Şevik başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Tahir Aygün